Poznáte svoj obľúbený kvet?

Potom vám ponúkame  možnosť otestovať sa a zistiť, čo to znamená, keď máte rada napríklad, tulipány, sedmokrásky, ruže, orgován či záružlie.


Autorka knihy Garden Witchery /Záhradné čarodejníctvo/ hovorí: „ Farba a vôňa sú v prírode dva najsilnejšie podnety a keď sa kombinujú – ako to príroda prezentuje pri kvetoch a stromoch-. Ich sila ovplyvniť nás je ešte silnejšia.“

TULIPÁNY

Ste energická a cieľavedomá

Tulipány sú najmenej krehké kvety. Sadia sa na jeseň, celú zimu sú pod zemou a na jar im vyrastie robustná stonka s okvetnými lístkami. „Ľudia, ktorých priťahujú tulipány, sú priebojné typy, neriešia nepodstatné zbytočnosti,“ hovorí Duganová. Hovoríte, čo si myslíte – vždy prejdete rovno k veci. Uchádzali ste sa vy o svojho manžela namiesto toho, aby ste čakali jeho aktivitu? Bývate prvá, ktorá prehovorí a povie si názor? Samozrejme! Vaša guráž z vás robí silnú osobnosť, s ktorou sa počíta.

SEDMOKRÁSKA

Ste chameleón

„Ľudia, ktorí dávajú prednosť sedmokráskam pred inými kvetmi, sa často rozhodnú pre veľkú zmenu – zmenia prácu či výzor, vhupnú do nového manželstva, alebo dokonca začnú svoj život úplne odznova,“ hovorí Duganová. Sedmokrásky predstavujú zmenu a nové možnosti: experti na farbu by povedali, že je to pre ich farbu. Biela sa obyčajne spája s novými začiatkami. Vaše motto znie: „Zajtra je nový deň,“ a vy s otvorenou náručou vítate možnosti, ktoré vám prinesie.

RUŽE

Rada ste stredobodom pozornosti

Ženy, ktorých obľúbenými kvetmi sú ruže, sú spravidla sebaisté. „Ruže sú výrazné, nápadné kvety, ktorým sa najviac darí na jasnom slnečnom svetle. Priťahujú vás, lebo aj vy sama sa tak cítite,“ hovorí Duganová. Vytiahli vás niekde z obecenstva priamo na scénu? Stali ste sa stredobodom  pozornosti na večierku, ktorý bol venovaný niekomu inému? Iste – lebo vďaka vašej charizme ľudia otáčajú hlavy práve vaším smerom.

ORGOVÁN

Ste súcitná

Ženy, ktoré majú rady vôňu orgovánu, bývajú extrémne súcitné. ( Nie je prekvapením, že orgován je obľúbenou vôňou zdravotných sestier.) Súcitní ľudia majú vysoko rozvinutú emocionálnu inteligenciu: vedia vnímať a interpretovať sociálne aj psychologické náznaky druhých. „Chápete, čo ľudia potrebujú,“ hovorí Duganová, „a vďaka tomu ste skvelá žena, matka a priateľka.“

ZÁRUŽLIE

Vyžarujete optimizmus

Keď ľuďom počas výskumu asociácie ukážu žlté kvety, ich nálada sa okamžite rozjasní a rozsvietia sa im „centrá šťastia“ v mozgu. Prečo? „Žltá je farbou slnečného svetla a vedci hovoria, že tí, ktorí na ňu citlivo reagujú, bývajú najväčší optimisti a je ľahké ich povzbudiť,“ hovorí Duganová. Nikdy vám nepokazí náladu daždivý deň, inštinktívne  chcete byť šťastná a zvyčajne nájdete spôsob, ako zlepšiť akúkoľvek situáciu. Výskum dokazuje., že tento typ optimizmu je nákazlivý. Výrok „Smej sa a svet sa bude smiať s tebou“ je skutočne pravdivý. Nepochybne ste obľúbená práve preto.

Z knihy Testy, ktoré vás odhalia – Robin Westen


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.