Robert Harris znovu prepisuje dejiny

Autor bestsellerov VaterlandMníchov prichádza s novým románom Druhý spánok. Robert Harris má dar, vďaka ktorému dokáže svojich čitateľov vtiahnuť do neznámeho prostredia a predstaviť im napínavý príbeh...

... hrdinu, ktorého vedie cez prekážky k zdanlivo rutinnej úlohe – a pritom nám odhalí neočakávanú pravdu. Román Druhý spánok vychádza vo Vydavateľstve SLOVART v preklade Otta Havrilu a je neobyčajným príbehom, ktorý spája triler a apokalyptickú fikciu.

Píše sa rok 1468. Mladý kňaz Christopher Fairfax prichádza na koni do odľahlej dediny v juhozápadnom Anglicku, aby pochoval tamojšieho farára. Okolitá krajina je posiata predmetmi z dávnych čias – mincami, črepinami, ľudskými kosťami, ktoré starý farár vyhľadával a zbieral. Doplatil na svoju posadnutosť minulosťou vlastným životom? Fairfax je odhodlaný odhaliť pravdu. Nasledujúcich šesť dní otrasie všetkým, čo si doposiaľ myslel o sebe, cirkvi aj o svete.

„Spisovateľ Robert Harris sa nebojí ničoho. Druhý spánok má neskutočné tempo, je to čistá, elegantná, nekomplikovaná próza. Harrisova fantázia nemá hranice.“

Daily Express

„Zvláštna téma na triler, no Harris je vždy stávka na istotu, a preto ho na jeho potulkách radi sprevádzame kamkoľvek.“

Mail on Sunday

„Naozaj prekvapujúci historický triler, ktorý sa odohráva v budúcnosti. Úžasné!“

Evening Standard

O autorovi

Robert Harris (1957) sa narodil v anglickom meste Nottingham. Na univerzite v Cambridgei vyštudoval anglický jazyk a literatúru a v tom istom čase bol redaktorom študentského časopisu Varsity. Po skončení štúdia pôsobil v BBC, neskôr začal pracovať ako redaktor v novinách The Observer, prispieval do The Sunday Times a The Daily Telegraph. Vo Vydavateľstve SLOVART vyšli jeho romány Vaterland (2002), Enigma (2002), Archangeľsk (2000), Duch (2009), podľa ktorého bol nakrútený film Muž v tieni, a historické romány Pompeje (2004), Impérium (2008), Impérium – Boj o Rím (2010), Impérium - Diktátor (2017) ako aj Index strachu (2012), Dôstojník a špión (2014), Konkláve (2017) a Mníchov (2018).

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.