Februárové knižné novinky Albatros Media Slovakia

Napísal Albatros Media Slovakia 02. február 2020

Vedcov zaujímajú všelijaké veci, napríklad aj to, ako sa ľuďom po celom svete darí napĺ- ňať svoje novoročné predsavzatia. A prišli na zaujímavé veci – január je na predsavzatia úplne najhorší mesiac!

Ľudia sú ešte v posviatočnom nastavení, slnka je málo, vonku je zima a tma, jednoducho, v takýchto podmienkach sa veci menia ťažko. Treba chvíľku počkať, ideálne na začiatok jari, kedy sa v prírode začína nový život, svet chytá farby a vo vzduchu cítiť optimizmus. Takže ak máte v pláne dať si nejaké predsavzatia, máte ešte nejaký čas. A môžete si dobre premyslieť, do čoho sa pustíte. V tomto období vám môže pomôcť dobrá kniha.

Napríklad naša novinka od profesora Stanfordskej univerzity Roberta Suttona Ako prežiť kreténov. Knihu napísal na základe seriózneho skúmania ľudí, ktorí sa k svojim blížnym správajú hrubo, deptajú ich, urážajú, ponižujú a otravujú život. Kniha ponúka stratégie a tipy, ako sa darebákom vyhnúť, ako s nimi bojovať a ako sa ich zbaviť. A predovšetkým, ako sa nestať jedným z nich.

Dobrým pomocníkom môže byť aj ďalšia výnimočná publikácia, ktorú sme vydali prednedávnom a o ktorej píše chvály aj známy portál Vedátor.sk. „Musím sa priznať, už som dlho neprečítal žiadnu non-fiction knihu tak rýchlo. Poučná aj pútavá, klobúk dole!“ napísali o diele Setha Stephens-Davidowitza Každý klame.

TIP: Od autora bestselleru Hora medzi nami. Pútavý príbeh o pochovaných tajomstvách, stratenej láske a prísľube druhej šance.

Zošli nám dážď - Martin Charles

Allie sa ešte stále spamätáva zo straty rodinnej reštaurácie na pobreží Floridy, keď príde o svojho druhého manžela pri desivej autonehode na diaľnici. Zničená a bez nádeje sa chveje pri myšlienke na budúcnosť, až kým sa v jej živote neobjaví jeden drahý človek minulosti. Joseph bol preč mnoho rokov, zranený na tele aj na duši, neschopný vyrovnať sa s traumou z vojny vo Vietname. Keď sa rozhodne opustiť svoje vzdialené útočisko v horách v Karolíne, nájde v lese stratenú matku s dvoma malými deťmi...

Takže, šup do čítania a do napĺňania predsavzatí – sľúbme si, že sa nenecháme klamať a že sa dokážeme vyhnúť kreté-nom. A nech sa nám to darí nielen v mesiaci volieb!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.