Konšpiračné teórie týkajúce sa Biblie

Biblia stále patrí medzi najčítanejšiu knihu aj napriek tomu, že jej štýl akým je napísaná, nie je najjednoduchší. Preložená bola do 2500 jazykov a odhaduje sa, že množstvo exemplárov, v ktorých bola vydaná sa približuje až k šiestim miliardam.

biblia_18

Zložená je zo Staré zákona, ktorý  má štyridsaťpäť kníh a Nového zákona s dvadsiatimi siedmimi. Najstaršie texty Biblie pochádzajú z prvého tisícročia, ale kniha obsahuje aj omnoho staršie záznamy. Tie najnovšie vznikali na prelome 1. a 2. storočia nášho letopočtu.

Narodenie Ježiša

Konšpiračné teórie týkajúce sa Nového zákona sa zamýšľajú nad samotnou existenciou Ježiša, či bol Syn človeka alebo Syn Boží. Pochybnosti niektorých skeptikov upozorňujú na nezrovnalosti v reálnom živote Ježiša od toho biblického. V súčasnosti  slávime narodenie Ježiša na Vianoce, čiže v decembri, napriek tomu, že sa mal Ježiš narodiť na jar alebo v lete. O posun dátumu sa postarala cirkev v ranom období. Sláviť ho mali v deň obľúbeného pohanského sviatku slnovratu.

Hroby Ježiša Krista

Pochádzal vraj z kráľovského rodu a mal niekoľko bratov a sestier. Do štrnástich rokov študoval a potom sa rozhodol podľa konšpiračnej teórie, cestovať na východ až do Indie, kde sa venoval aj budhizmu. Osvojil si jogínské techniky, vďaka ktorým prežil smrť na kríži a následne sa vrátil dožiť do Indie. Jeho hrob sa vraj nachádza v Kašmíre.

Iná teória tvrdí, že Ježiš v Indii pobudol so svojou manželkou Máriou Magdalénou a dcérou Sárou len krátky čas. Nakoniec sa usadil aj so svojou rodinou vo Francúzsku v oblasti Rennes-le-Chateau (Languedoc). Tam prijal meno David Albengentun, venoval sa výlučne písaniu a Mária Magdaléna kázaniu. S Máriou počas svojho manželstva ešte splodili dvoch chlapcov a jedno dievča. Celá rodina je vraj pochovaná práve v Languedocu.

Do tretice najnovšia teória. Pri stavebných prácach v roku 1980 bola objavená pohrebná jaskyňa jeruzalemskej štvrti Talpiot. Pochádza z 1.storočia n.l. a našlo sa v nej desať schránok s kosťami. Šesť z nich malo nadpisy – „Ježiš, syn Jozefov“, „Mariane e Mara“, „Juda, syn Ježišov“... . O tomto náleze vznikol v roku 2007 dokumentárny film v produkcii známeho, kanadského filmára Jamese Camerona, ktorý je presvedčený, že sa našiel ten pravý Ježišov hrob s jeho rodinou.  DNA testy však vyvrátili príbuzenské vzťahy. Pripúšťajú maximálne manželský vzťah. Vzhľadom na častý výskyt spomínaných mien v danom období  1.storočia n.l.,  chudobný pôvod Ježiša a pôvod rodičov z Nazaretu, je málo pravdepodobné, že ide o Ježišov hrob.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.