Cestovanie s nízkym rozpočtom - Tipy na cenovo dostupné a nezabudnuteľné cesty

Láka vás cestovanie, ale ste obmedzení časovo i finančne? Napriek tomu sa svojich cestovateľských snov nemusíte vzdávať. V dnešnej dobe je možné vidieť a zažiť veľa cestovateľských emócií za pár dní. Možné je tiež cestovať cenovo dostupne a prežiť nezabudnuteľné cesty. Ako na to?

 Riaďte sa našimi tipmi.

Lacné letenky do celého sveta. Ako ich získať?

Cestovať je možné viacerými spôsobmi. Niekto preferuje automobil, iný jazdí rád vlakom. Oba spôsoby však neumožňujú rýchlu prepravu a ide o unavujúce cestovanie. Letecká preprava je rýchla, bezpečná a môže byť dokonca aj lacná. Lacnejšia ako cesta autom a vlakom. Skúsenejší cestovatelia vedia, že existujú možnosti, ako letieť lacno do celého sveta. Kľúčové pri lacných letenkách sú dva faktory – rezervácia leteniek v predstihu a vyhľadávacie portály.

1_fut_240923

Letenky je možné rezervovať mesiace vopred. Pri kúpe leteniek platí rovnaké pravidlo, ako pri kúpe dovolenky v predstihu. First moment je lacný a na výber máte rôzne možnosti spojenia letov či lepšie prestupy. Kupovanie leteniek cez vyhľadávacie portály vám umožní rýchlo nájsť lacné letenky do vami vybranej destinácie. Vďaka filtrovaniu vyhľadávacích kritérií dokážete rezervovať vami vysnívanú letenku behom pár minút. Medzi všetkými portálmi jednoznačne vyčnieva eSky.sk. Skúsenosti, spokojní klienti a hlavne široký výber služieb pre cestovania chtivých ľudí sú to, čo eSky.sk robí výnimočným internetovým portálom.

Letenky a ubytovanie za bagateľ. Je to možné?

Rozmýšľate, ako je možné, že kolegyňa každý mesiac lieta do inej destinácie? Ako finančne zvláda cestovanie spolu s nákladmi na život? Vaša kolegyňa vie, že cestovanie lietadlom nemusí stáť viac ako výlet do susednej krajiny. A to dokonca ani v prípade, keď si k letenke kúpite ubytovanie. Pozor však na to, že kupovať zvlášť letenky a hotel nemusí vždy vyjsť lacno. Navyše je takáto kombinácia zradná v hľadaní termínov v hoteloch, ktoré musia byť s letom kompatibilné.

2_fut_240923

Tajným tipom všetkých cestovateľov sú predĺžené víkendy, ktorých ponuku nájdete na eSky.sk. Môže ísť o víkendy spojené so sviatkami a z dvoch voľných dní sa zrazu stávajú tri. Predĺžený víkend si môžete spraviť aj mimo sviatkov a letieť do rôznych destinácií od piatku do pondelka. V oboch prípadoch sa spoľahnite na eSky.sk a zarezervujte si letenky spolu s ubytovaním. Cena takéhoto predĺženého víkendu vás príjemne prekvapí a budete odbremenení od hľadania ubytovania.

Pozor na doplnkové náklady. Ako ich minimalizovať?

Znie to ako rozprávka – lacné letenky, lacné ubytovanie, lacné balíčky vo forme predĺžených víkendov. Rozprávka sa môže rozplynúť v momente, kedy zistíte, že sa vám nakopili doplnkové výdavky. Nemyslíme tým stravovanie, pretože v každej destinácii sa dá v lokálnych podnikoch alebo street foodoch najesť chutne a za priaznivé ceny. Náklady na cestovanie môžu navýšiť iné položky. Ide napríklad o dopravu v destinácii alebo o poistenie liečebných nákladov.

Na doplnkových výdavkoch opäť môžete ušetriť na stránkach eSky.sk. Cez portál sa dajú rezervovať nielen letenky, ale tiež vozidlá na prenájom. Zopár klikmi vybavíte aj výhodné cestovné poistenie. Keď nepotrebujete auto na prenájom, ale neviete, ako sa dostať z letiska do hotela, rezervujte si cez eSky.sk transfer. Pohodlné transfery v každú dennú i nočnú hodinu vás bezpečne dopravia na miesto určenia. Ostatné je už len na vás – užívajte si nové miesta, nasávajte atmosféru, vychutnávajte kulinárske špeciality a spoznávajte mentalitu domorodcov.

Zdroj foto 1: ORION PRODUCTION / shutterstock.com

Zdroj foto 2: ORION PRODUCTION / shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.