Región Mühlvertel ponúka "hedonostický" aj aktívny oddych

Pokojné lesy a kopce v nedotknutej prírode k tomu kvalitný servis na mieru. Táto predstava sa môže veľmi rýchlo splniť, stačí vyraziť do regiónu Mühlviertel v Hornom Rakúsku. Nachádza na dohľad od vodnej nádrže Lipno  a národného parku Šumava v Juhočeskom kraji.

1_turistika_070923

Zdroj foto: Hotel Falkensteiner Genuss and Wellness Mühlviertel

Pre túto oblasť sú charakteristické silne magické panorámy so žulovými útvarmi pokryté machom, pričom sa tvrdí, že sú staršie ako samotné Alpy a práve i vďaka tomu sú opradené rôznymi legendami a mýtmi. Napríklad tajomná podzemná brána na mieste Jankusmauer sa otvára iba na Vianoce, avšak kto do nej vstúpi, už z nej nevystúpi. Alebo Bucklweh-Luckn, obrovský žulový blok, ktorý vyzerá akoby sa o seba opierali dva balvany. Podľa starej povery prekĺznutie cez štrbinu z východu na západ pomáha proti bolestiam chrbta a reumatickým problémom, zároveň sa môžete zbaviť aj svojich hriechov. Celkom inšpiratívne, však? Pokračujme ďalej, v malom kostolíku sv. Tomáša am Blasenstein,  v krypte, sa nachádza pozoruhodne dobre zachovaná múmia Lederne Franzla. Ako mohlo jej telo prežiť tak dobre zachované viac ako 250 rokov? Otázok, ktoré sa Vám vynárajú v tejto časti Rakúska je naozaj mnoho. A práve preto sem smerujú kroky mnohých zvedavcov. Dôležité je ešte uviesť, že pre túto oblasť sú typické aj malebné riečne údolia a prekrásne lesné zákutia, ktoré slúžili pred tisíckami rokov ako kultové miesta na zhromažďovanie.

Jazda na horskom bicykli v žulovo-rulovej vysočine regiónu Mühlvertel

Horné Rakúsko, ponúka aj skvelé miesta pre aktívne vyžitie na bicykli alebo pešiu turistiku. Horská cyklistika v žulovo-rulovej vysočine – od Dunaja, cez vrchovinu regiónu Mühlviertel a ďalej až na Šumavu – sľubuje maximálnu rozmanitosť. Na 17 značených chodníkoch všetkých obtiažností, ktoré sa vyznačujú ostrými stúpaniami a klesaniami, si môžete užiť dokopy 950 kilometrov a 27 000 výškových metrov. Žulovo-rulová vysočina je jedným z centier horskej cyklistiky v Rakúsku a zaručuje bezstarostnú MTB zábavu v malebnej krajine. Môžete si tiež rezervovať zážitkové balíčky vrátane prepravy batožiny.

2_bike_070923

Zdroj foto(c)Tourismus verband Donau Oberoesterreich ErwinHaiden

NOVINKY od roku 2023: Športovci si môžu objednať balíček Grande Granit Tour, v rámci ktorého prekonajú 260 kilometrov a 6 900 výškových metrov v piatich denných etapách. Pre tých, ktorí dávajú prednosť pokojnejšiemu tempu, je tu Granite Beer Tour, v rámci ktorej v troch denných etapách prekonáte 160 kilometrov a 4000 výškových metrov.

Milovníci golfu majú na dosah tri golfové ihriská vysokej úrovne, pričom každé je iné. GC Mühlviertel St. Oswald-Freistadt je pomerne hornaté, na druhej strane je  rovinaté GC Donau pri Feldkirchene a tretím v poradí je príjemne rôznorodé ihrisko SternGartl. Všetky tri sú osemnásť jamkové.

Ak máte záujem načerpať nekonečnú energiu prírody, určite vám budú postačovať pomalé pokojné prechádzky v očarujúcej prírode.

3_natur_couple_070923

Zdroj foto: Hotel Falkensteiner Genuss and Wellness Mühlviertel

Mierne kopcovitá krajina s dôležitým prvkom v podobe často prítomného vetra sa odráža aj v už spomenutom hotelovom komplexe a jeho liečebných procedúrach. Ich cieľom je vytvoriť hlbokú relaxačnú cestu pre telo, myseľ a dušu. Okrem toho je koncept inšpirovaný havajským "duchom Aloha" a panoramatickým výhľadom na prírodu. Procedúry "Genuss für mich" kombinujú klasické masáže Lomi Lomi Nui s použitím horúcich a studených kameňov.

Hotel Falkensteiner Genuss and Wellness Mühlviertel (Mlynská štvrť) nájdeme v blízskosti mesta Bad Leonfeldenu medzi priestrannými poliami a lúkami.  Pred časom bol zrekonštruovaný a s investíciou päť miliónov eur znovuotvorený pred tohtoročnou letnou sezónou.
V estetike hotela sa spájajú rustikálne prvky, ktoré sú väčšinou dielom miestnych remeselníkov, s moderným dizajnom a voľne stojaci nábytok často pochádza od známych talianskych značiek. Relaxačná zóna a fitnescentrum sa rozrástli na dvojnásobok a samozrejmosťou sú sauny v celom areáli Acquapura Natur Spa. Rekonštrukciou prešla aj reštaurácia s vysokou kulinárskou kvalitou založenou na regionálnych produktoch.
Na výber je 117 izieb vrátane 20 apartmánov alebo izieb deluxe, pričom ceny sa pohybujú od 160 do 250 eur na osobu a noc s aktuálnou 20 % zľavou.  

Ak by ste chceli spojiť Váš pobyt s cezhraničným výletom, môžete sa vydať na Stezku v korunách stromů, prvú a najkrajšiu svojho druhu v Českej republike. Dostaneme sa k nej do polhodinky autom a v rámci pobytu v hoteli máte vstup do korún stromov zdarma! V zime sa dostanete do lyžiarskych stredísk nielen na Lipne, ale aj v rakúskom Hochfichte, kde tiež ponúkajú výhodné kombinované balíky.

Vaše rozhodnutie prísť na návštevu práve sem by mohol ovplyvniť aj výrazne udržateľný koncept s využívaním obnoviteľných materiálov, rozšírenou výrobou solárnej energie, zľavami na výmenu bielizne či príchodom ekologickým dopravným prostriedkom.
Skrátka pohoda all-inclusive v každom ohľade.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.