Ktoré súčasti áut sú najviac poruchové?

Automobily sa stali bežnou súčasťou našich životov. Využívame ich denne pri cestách do práce, do obchodu, či vo voľnom čase, keď si vyrazíme na rodinný výlet alebo nákupy s kamarátkami. A keďže autá využívame pravidelne a slúžia nám dlhé roky, skôr či neskôr sa objavia aj nejaké poruchy.

shutterstock_car_w22

Auto má množstvo pohyblivých častí, bez ktorých by nefungovalo

Čo sa však na autách kazí najčastejšie? Nápravnica, chladenie alebo výfukový systém? Medzi súčasti automobilov, ktoré najčastejšie trpia poruchami, patrí postrach mnohých začínajúcich vodičov, prevodovka.

Keďže prevodovka (manuálna aj automatická) je dôležitá pre chod automobilu a teda si počas jazdy neoddýchne, patrí aj k poruchovým súčastiam každého auta. Avšak pri správnom zaobchádzaní nemá problém vydržať bez problémov aj viac ako 200 000 km.

Srdcom každého automobilu je motor. Pokiaľ motor nepracuje, auto sa nehýbe, takže aj motor sa pri jazde „narobí“. Zo všetkých súčastí motora je najháklivejší palivový a zapaľovací systém. Problémom sa však dá predísť ak budete dodržiavať výmeny komponentov podľa odporúčaní výrobcu.

Brzdám venujte extra pozornosť

Častým problémom je aj trasenie volantu pri rôznych situáciach, či už na začiatku jazdy, alebo pri vyšších rýchlostiach. V takýchto prípadoch je najlepšie nechať si auto dôkladne skontrolovať, keďže príčin môže byť niekoľko: ložiská kolies, čapy riadenia, zle vyvážené pneumatiky a iné.

Medzi najdôležitejšie súčasti automobilu patria brzdy. Tie taktiež podliehajú opotrebovaniu relatívne rýchlo, keďže ich používame pri každej jazde. Brzdy sú pre bezpečnosť jazdy  životne dôležité, preto pri akomkoľvek náznaku problému zamierte do servisu. Takýmito náznakmi môže byť pískanie bŕzd, či problémy s brzdovým pedálom a v podstate akékoľvek nezvyčajné prejavy.

Zdroj obrázka: Autor: Oleg Mikhaylov / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.