Prejsť na vegánsku či vegetariánsku stravu je s Vemondom oveľa jednoduchšie

Nemusíte byť stopercentný vegán ani vegetarián na to, aby ste prišli na chuť novým veciam. Menej zaťažený organizmus predsa uvíta každý, bez ohľadu na stravovacie návyky. V novembri je na to ideálna príležitosť.

Jedenásty mesiac v roku totiž patrí vegánstvu. Ako inak ho osláviť než tým, že zvýšite podiel rastlinnej zložky vo svojom jedálničku? 

Začiatky sú, ako inak, náročné. Môžete začať napríklad tak, že vylúčite na čas mäso, prípadne mliečne výrobky. Azda vo frekvencii: zmena jedného jedla denne. Rastlinné varianty v 21. storočí existujú takmer pre každý pokrm, čo prechod a reformu  vášho menu uľahčí. Kravské mlieko viete obmeniť sójovým, klasické maslo zase napríklad kokosovým olejom.

Nielen vegánske, ale aj vegetariánske recepty už dávno nie sú tabu ani pre naše prehliadače,  ani pre reštaurácie. V Kuchyni Lidla ich zopár nájdete tiež. Pre maškrtníkov napríklad raw vegánska torta a v odtieňoch soli sa viete preklikať k vegetariánskemu burgeru, ktorý odporúča šéfkuchár Kuchyne Lidla – Marcel Ihnačák, či zapečenému pita chlebu s vegánskymi kúskami s tuniakovou príchuťou a syrom. S prípravou spomínaného burgera pre dvoch sa nebudete vôbec trápiť. Do pol hodiny máte hotovo.

Nákupný zoznam si k nemu vyskladáte jednoducho a rýchlo. Budete potrebovať:

  • 2 vegánske burgery Vemondo
  • ½ cukety
  • morskú soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Primadonna
  • 50 g parmezánu Milbona
  • 2 žlté paradajky
  • 1 štipľavú papriku
  • 2 žemle
  • 2 lyžice kyslej smotany Pilos
  • 1 hrsť rukoly
  • 2 lyžice kečupu Kania

Realizovať sa nemusíte len pri vonkajšom grile, ktorý využívate počas letných grilovačiek. Tento jednoduchý recept zvládnete aj na menšom rakletovacom grile napríklad s horúcim kameňom a obojstrannou grilovacou platňou od Silvercrest za dostupnú cenu.

freepik_healthy_food_burger

Ako na to

Z umytej cukety odkrojte špičky na oboch stranách a pozdĺžne ju nakrájajte na tenké plátky. Spolu s rastlinnými burgermi ich ochutíte soľou, korením a pokvapkáte olejom. Grilujete na rozpálenom grile po obidvoch stranách. Tesne pred dokončením na vrch burgerov položíte tenké plátky parmezánu. Paradajky a štipľavú papriku rovnako pripravíte natenko. Žemle prepolíte, vnútornou stranou položíte na gril a zľahka opečiete. Takto dosiahnete lepšie prepojenie všetkých chutí a chrumkavejšie pečivo. Spodnú časť žemle ešte potriete kyslou smotanou, na ňu položíte cuketu, rastlinný burger s parmezánom, paradajky, štipľavú papriku a umytú osušenú rukolu. Vrchnú časť žemle môžete podľa chuti potrieť kečupom a burger ňou prikryť.

Priateľské k prírode, priateľské k nám všetkým

Vďaka vyhľadávanej privátnej značke Lidla – Vemondo pomôžete svojmu zdraviu aj prírode. K rýchlej príprave je tu pre vás napríklad ochutené tofu s bazalkou, lahôdkové, údene či teryiaki. K pečivu vegánsky plátkový syr a z tekutého skupenstva bio sójový nápoj, lieskovo orieškové potešenie a mnohé ďalšie výrobky. Prebádajte podľa svojej chuti ponuku Vemondo aj vy.

Vemondo, Tofu na panvičku, sort., 0,99 €

Vemondo, Bio sójový nápoj, Lidl, 1,39 €

Vemondo, Bio nápoj lieskový orech, Lidl, 1,49 €

Vemondo, Vegánsky syr plátky, 1,99 €

Zdroj ilustračné foto: Freepik.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.