Farba roka 2024 Peach Fuzz nám domov prinesie optimizmus a eleganciu

Inštitút Pantone Colour každý rok predstaví farbu roka, ktorá celú nasledujúcu sezónu udáva trendy v rôznych oblastiach dizajnu. Pre rok 2024 bol za farbu roka vyhlásený jemný zamatový broskyňový odtieň s názvom Peach Fuzz. Z pohľadu interiérového dizajnu je vo farbe roka všetko...

2_decodom_0224

... čo v našich domovoch potrebujeme – teplo, nežnosť a prirodzená krása. Peach Fuzz dodá každému interiéru elegantný vzhľad a výborne sa kombinuje s viacerými farbami.

Výkonná riaditeľka Pantone Colour Institute Leatrice Eiseman ku výberu farby roka povedala: „Pri hľadaní odtieňa, ktorý by odrážal našu vrodenú túžbu po blízkosti a spojení, sme vybrali farbu vyžarujúcu teplo a modernú eleganciu. Odtieň, ktorý odráža súcit, ponúka objatie a bez námahy prepája mladistvý nádych s nadčasovosťou.” Farba má teplý charakter, pôsobí mäkko, nežne, krehko a zároveň reprezentuje prirodzenú krásu.

Kuchyňa v broskyňových odtieňoch

Farba roka je ideálna pre kuchynské doplnky. Výborne ladí s dekormi dreva i so zemitými matnými odtieňmi, ktoré sú teraz v interiéri in. Ak máte tmavšiu kuchyňu, broskyňová farba oživí aj temnejšie kuchynské priestory bez prirodzeného svetla, dodá im vzdušnosť, sviežosť a útulnú atmosféru,“ odporúča Petra Podobová, interiérová dizajnérka spoločnosti DECODOM. Najjednoduchšie je zaobstarať si servítky, kuchynské utierky či obrus v odtieni Peach Fuzz. Odvážnejší môžu svoju kuchyňu rozžiariť farebným závesom alebo stoličkami.

1_decodom_0224

Peach Fuzz v obývacej izbe

Farba roka je ideálnym riešením aj pre obývačku. Dodá jej teplo a uvoľnenú atmosféru. Doplnky v broskyňovej farbe vytvoria so svetlými stenami i prírodnými drevenými prvkami jemný kontrast. Najrýchlejšie – podobne ako v kuchyni – prinesiete jarnú atmosféru do vašej obývačky textíliami. Dekoračný vankúš, deka alebo závesy – to všetko môže byť vo farbe Peach Fuzz za pár eur. Ak sa vám farba páči natoľko, že by ste ju chceli mať v obývačke niekoľko rokov, zvážte nákup lampy, solitérneho koberca či kresla.

3_decodom_0224

Domácnosť v prírodných farbách s broskyňovým akcentom

Aj na Slovensku sú už niekoľko rokov v domácnostiach trendom otvorené dispozície – teda prepojenie kuchyne s obývačkou. Nábytok ladený v jednotnom štýle je preto čoraz častejšou požiadavkou. Trendu prispôsobila spoločnosť DECODOM svoj koncept kuchýň a obývačiek HOME, ktorý je teraz pre milovníkov dizajnu o 25 % lacnejší. Farebnosť programu HOME je príjemná, upokojujúca a ľahko kombinovateľná. K bielemu korpusu ladí ktorýkoľvek z ôsmich matných odtieňov dvierok – biela, kašmírová, svetlosivá, monumentálna sivá, taupe sivá, zelená verde, farba sivého kameňa či hnedá. Doplnkom je drevodekor dub olejovaný. Odporúčané pracovné dosky sú v odtieňoch – dub olejovaný a betón tuff. Ponuka farebných odtieňov pracovných dosiek je samozrejme oveľa širšia. Navyše – farba roka Peach Fuzz sa ku farebnosti kuchyniam i obývačkám z programu HOME dokonale hodí. Prajeme vašej domácnosti pohodovú jar!

Zdroj foto: DECODOM 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.