Óda na kuchyňu: Trendy roku 2024

Napísal Martina Goffová 02. január 2024

Na ktorú miestnosť ste najviac zvedaví, keď vyrazíte na návštevu? A kde sa najradšej posadíte, keď to už poznáte - u dobrých priateľov či u babičky? Väčšina žien a nemalá časť mužov odpovie na obe otázky „kuchyňa“. Je to zvláštny most medzi spoločenskou a intímnou zónou domova.

A aj keď je situovaná v oddelenom priestore, čo je mimochodom jeden z horúcich trendov pre rok 2024, má skoro magickú moc k sebe  priťahovať domácich aj hostí. „Kuchyňa je doslova srdcom domova, a preto jej výberu a plánovaniu venujte dostatok času. Naši skúsení kolegovia z kuchynského štúdia vám radi poradia s technologickými krokmi aj výberom dizajnu,“ dodáva Andrea Štěpánová, marketingová riaditeľka ASKO – NÁBYTOK.

To, ako sa budete v novej kuchyni cítiť, ovplyvňujú dva zásadné faktory: jej vzhľad a funkčnosť. Ťažko si predstaviť, že si dobrovoľne zariadite kuchyňu, ktorá sa vám nebude páčiť. Dôležitejšie ako vzhľad ale je, ako sa vám v nej varí, či jednoducho funguje správne z hľadiska rozmiestnenia jednotlivých zón a neurobí vám z prípravy obeda otravný a únavný proces, kedy neustále niečo hľadáte. Slovo, ktoré by ste mali mať stále na pamäti, je usporiadanie logické, prehľadné, bezpečné a pohodlné. Čo sa týka kuchyne, platí, že by mala zahŕňať päť dôležitých zón – miesto na ukladanie potravín, priestor na riad a ďalšie vybavenie, plochu na prípravu jedla, umývaciu a varnú zónu.

Kuchynské technológie dnes hrajú prím

Pokukujete po inšpirácii pre vašu novú kuchyňu? Keďže je to miestnosť, ktorej vybavenie nemeníme každý rok, prekvapenia sa dočkáme skôr v otázke technologických vychytávok. Nové materiály ovplyvňujú odolnosť a životnosť povrchovej úpravy skriniek, ale už neprinášajú viditeľnú zmenu vo vzhľade. „Po dlhom období presadzovania spojenej obývacej izby s kuchyňou sa tiež postupne znovu vracia myšlienka kuchyne v oddelenej miestnosti,“ upozorňuje marketingová manažérka ASKO – NÁBYTOK s tým, že oddelený priestor zaisťuje pokoj na prípravu jedla aj únik od televízie a sociálnych sietí pri stolovaní. Čo sa týka dizajnu, budú aj v budúcom roku trendy ovládať prírodné materiály. Svoje miesto si v nich aj naďalej nájdu  pastelové farby aj zelenkavé odtiene. Horúcim trendom, nielen u mladšej generácie, je industriálny štýl.

Nároční zákazníci s veľkorysým rozpočtom, aj tí, ktorí si zariaďujú prvú garsónku a starostlivo zvažujú rozloženie svojich prostriedkov – tí všetci nájdu v ASKO – NÁBYTOK inšpiráciu a riešenie. Päť základných možností výberu kuchýň v ASKO – NÁBYTOK otvára veľké množstvo variantov. S naplánovaním aj toho najmenšieho detailu ochotne pomôžu odborníci v kuchynských štúdiách ASKO – NÁBYTOK, ktorí pomôžu s plánom a realizáciou kuchyne na mieru aj tým najnáročnejším zákazníkom.

Kuchyňa Easy Touch

Prakticky koncipovaná kuchynská linka využíva svieže farebné harmónie s akcentami prírodného dreva a kovu, ktoré pôsobia nevšedne a mladistvo. Predovšetkým väčšie rodiny ocenia integrovaný jedálenský kút, ktorý sa stane obľúbeným miestom na pravidelné stretnutia nielen pri jedle. Vybrať si môžete z ôsmich matných odtieňov, jedinečné XL riešenie skriniek vám poskytne dostatok priestoru a umožní ľahkú organizáciu, takže varenie bude skvelý zážitok.

1_easytouch_asko

Kuchyňa Cascada

Kuchyňa Cascada z radu Top Line kombinuje tradičné aj moderné prvky, vďaka čomu sa hodí do vidieckych sídiel aj do mestského interiéru. Je vyrobená zo šedého laminátu, ktorý je možné kombinovať so širokou paletou dosiek. Nezabudnite s dizajnom dvierok zladiť aj úchytky. Dôležitým prvkom je tiež LED osvetlenie. Vďaka XL skrinkám budete mať navyše množstvo priestoru pre kuchynské vybavenie a potraviny.

2_cascada_asko

Kuchyňa Flash

Čisté línie, jasný a nadčasový štýl a efekt vysokého lesku. Koniec koncov, „záblesk“ má tento model aj v názve. Usporiadanie podľa vašich potrieb a možností a ponuka dvoch veľkostí skriniek v štyroch najsvetlejších farbách, od alpskej bielej po hodvábne šedú. Kuchyňa Flash sa v interiéri jasne vymedzí, ale súčasne splynie s moderne pojatou jedálňou alebo obývacím priestorom.

3_flash_asko

Kuchyňa Riva

Pre niekoho je biela príliš sterilná a dáva prednosť prirodzenému vzhľadu prírodného dreva, industriálnemu a surovému dizajnu betónu alebo kombinácii oboch. Model Riva navyše ponúka zväčšené úložné priestory. Melanínová živica na povrchu dvierok a polymérové hrany sú skvelou ochranou proti opotrebovaniu a zaobchádzaniu „bez rukavičiek“.

4_riva_asko

Kuchyňa Chalet

Jemné tóny tejto kuchyne vytvárajú štýlový a elegantný kuchynský priestor. Vynikajú tu detaily frézovanej prednej plochy, kuchynský ostrovček a presklené dvierka. Môžete si vybrať z troch farebných odtieňov a kombinovať ich so širokou škálou úchytiek a pracovných dosiek. Dvierka môžete ozvláštniť sklenenou výplňou, dvere so staronemeckou výplňou.

5_chalet_asko

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.