Tipy a rady do kuchyne

Zostali vám zvyšné bielka z pečenia, či máte pocit, že vaša špargľa počas varenia zhorkne alebo sa vám ohlásila neočakávaná nívšteva...? Čo robiť v takom prípade vám pomôže vyriešiť femme.

freepik_woman_cooking_kitchen

Mali ste recept pri ktorom ste potrebovali iba žĺtka a zostali vám bielka? Pri súčasnej cene vajíčok je škoda ich vyhodiť. Ponúka sa jednoduchá pomoc, môžete ich naliať do mikroténového vrecka a zmraziť. Bez problémov sa vám pri nasledujúcom pečení vyšľahajú do snehu, keď ich necháte pozvoľne rozpustiť.

Ohlásila sa vám neočakávane návšteva a vy chcete niečo upiecť, ale zistíte pri príprave, že vám chýba zvyšok práškového cukru? Nepodliehajte panike, môžete si ho urobiť pomletím kryštálového cukru v mlynčeku na kávu.

Nieste spokojná s kvalitou špargle pretože má nahorklú chuť? V takomto prípade pomôže kúsok bieleho chleba alebo malý hlávkový šalát, ktorý vložíte do vody, v ktorej sa varí špargľa.

Čerstvé bylinky už máme k dispozícii po celý rok, aby nám ich chuť vydržala v pokrme čo najdlhšie, tak ich nakrájajte alebo nasekajte tesne pred dokončením a podávaním .

Pri preváraní mlieka sa občas pritrafí, že sa vám pripáli mlieko v hrnci a následne je znehodnotená chuť mlieka ako aj polo zničený hrniec. Ak sa vám to stane, stačí v hrnci povariť jednu cibuľu a pripálené mlieko vypláva na hladinu v podobe peny.

Máte mäkké rajčiny a chete ich mať ako čerstvé? Ponorte ich cez noc do studenej vody a trochu osolte, do rána budú čerstvé a pevné na dotyk.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.