Odšťavujte na nízkych otáčkach, vyskúšajte aj tri recepty od Oravy

Napísal Simona Klérková 26. júl 2023

V lete sa toho na záhrade urodí veľa. Ovocie aj zelenina rastú ostošesť, niekedy už ani nevieme, čo si s nimi počať. Výborné sú na priamu konzumáciu, niečo môžeme zamraziť, niečo zavariť, z drobného ovocia...

pexels_fruits_juice

... ako ríbezle, maliny, černice, čučoriedky upečieme šikovné letné koláče, ktoré potešia maškrtné jazýčky malých aj veľkých. Jedným zo spôsobov, ako telu dodať maximum vitamínov a zároveň dodržiavať pitný režim, je aj domáce odšťavovanie darov prírody. Viete, že odšťavovanie na nízkych otáčkach má viac benefitov ako odšťavovanie vysokootáčkovými odstredivými odšťavovačmi? Naším horúcim tipom je nízkootáčkový závitkový odšťavovač Orava Taurus-2, ktorý je stelesnením revolučného spôsobu domáceho odšťavovania. Ovocie a zeleninu lisuje ako mlynček na mäso a tak z nej získava viac šťavy, ktorá obsahuje až 10-krát viac biologicky aktívnych látok v porovnaní so šťavou získanou vysokootáčkovým odstredivým odšťavovačom. Pri nízkootáčkovom odšťavovaní (Taurus-2 má max. 110 ot/min) získame šťavu s vysokým podielom vlákniny a, keďže počas odšťavovania nedochádza k oxidácii, v lahodnom moku nedochádza k znehodnoteniu telu prospešných látok vrátane vitamínu C. Do 800 ml nádoby na šťavu si odšťavte napr. mix ovocia a zeleniny podľa receptov od Oravy z manuálu na obsluhu výrobku, alebo podľa vlastnej fantázie a chuti. Dužinu zo 600 ml nádoby nevyhadzujte, po usušení ju využijete napríklad na prípravu čaju. Vďaka veľkému podaciemu hrdlu odšťavovača, do ktorého sa zmestí aj celé jablko, nemusíte suroviny pred odšťavovaním prácne krájať na malé kúsky. To šetrí čas aj vašu energiu. Funkcia reverzného chodu motora bráni upchatiu zariadenia aj pri väčšom objeme odšťavovaných surovín.

taurus_2_orava

Tento odšťavovač kúpite za 99 eur v e-shope www.orava.eu

Tipy na odšťavovanie od Oravy

Na nízkootáčkovom závitkovom odšťavovači Orava Taurus-2 vyskúšajte odšťaviť mix ovocia a zeleniny podľa top 10 receptov, ktoré nájdete v manuáli na obsluhu výrobku. Jedným z nich je aj vitamínová bomba s názvom Neporaziteľný. Napomáha lepšiemu tráveniu, znižuje cholesterol a krvný tlak a postará sa aj o vylepšenie pleti.

Odšťavte: 1 veľké jablko, 1 cviklu, 4 veľké mrkvy, 3 veľké zelery, ½ uhorky a ½ zázvoru. Po odšťavení všetko pekne pomiešajte a počas horúcich letných dní servírujte tento mix zdravia a chuti z atraktívneho pohára so slamkou a správne vychladený.

Nápoj Posilňovač metabolizmu odporúčajú mnohí osobní tréneri na dosiahnutie efektu plochého bruška.

Odšťavte: 1 veľké jablko, 2 veľké mrkvy, 2 zelery, ½ uhorky a 2 šálky špenátu. Po odšťavení všetkých surovín nápoj pomiešajte a bez výčitiek svedomia si užite hoci aj dve porcie tohto sexi nápoja. Pozor, tento odšťavený mix však nie je náhradou za pohyb na čerstvom vzduchu! Tak ešte šup na túru, behať, zaplávať si alebo sa vyšantiť na bicykli.

Mix s názvom Nezabúdaj je veľmi obľúbený v Singapure pre svoje zdravotné účinky.

Odšťavte: 1 stredne veľké zelené jablko, 2 mrky a 1 cviklu. Odšťavenú zmes pomiešajte, servírujte vychladenú na tú správnu teplotu a pri jej popíjaní môžete lúštiť sudoku či krížovky.

Na Orava Taurus-2 môžete pripraviť aj sójové mlieko, ktorý je alternatívou pre ľudí trpiacich intoleranciou laktózy, alebo nápoj z pšeničných klíčkov, ktorý má rovnakú nutričnú hodnotu ako 10 kg špenátu.

Zdroj fotografií: Orava, pexels.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.