Transplantácia vlasov v lete?

Napísal Dr. Popovič Inštitút 29. júl 2019

Obdobie letných mesiacov prináša extrémne teploty, zvýšenú intenzitu slnečného žiarenia i intenzívne potenie a preto je logické sa pýtať, či vhodným časom pre transplantáciu vlasov. 

transplantacia vlasov19

V zásade platí, že i napriek uvedeným faktorom transplantácia vlasov je možná i v lete. Ak sa pre tento výkon rozhodnete teraz, musíte vedieť, ako si transplantované vlasy chrániť. V spolupráci s MUDr. Jánom Popovičom, odborníkom na transplantáciu vlasov, prinášame niekoľko užitočných tipov, s ktorými zvládnete tento bezbolestný beauty zákrok bez komplikácií aj v lete.  

  1. 1)   Vlasy leto milujú  – Viete, prečo vlasy rastú najrýchlejšie práve v lete? Pri teplom a vlhkom počasí ľudský organizmus nemusí zahrievať vnútorné orgány, preto je pokožka viac prekrvená a k vlasovým korienkom sa dostáva viac výživy. Z tohto dôvodu aj transplantované vlasové folikuly majú vyššiu šancu na úspešné uchytenie.
  2. 2)   Folikuly sú v lete citlivejšie– Ak vám po transplantácii vlasov očervenie pokožka hlavy, nepanikárte. Pokožka aj vlasové folikuly sú v lete citlivejšie a začervenanie do desiatich dní samo zmizne.
  3. 3)   Pozor na klobúk – rovnako, ako pri tetovaní, je dôležite vyhýbať sa priamemu slnečnému žiareniu. Hlavu si ideálne zakryte väčším, voľnejším klobúkom, z materiálov, ktoré nemôžu zachytiť čerstvo implantované štepy a tak narušiť proces hojenia. Klobúk si na hlavu klaďte veľmi opatrne, aby ste si nepoškodili štepy. Hlavu by ste nemali mať zakrytú dlhšie ako päť hodín. Rôznych prilbám sa vyhnite úplne.
  4. 4)   Minimálne týždeň sa vyhnite fyzickému cvičeniu. Ak sa vám nadmerne spotí pokožka hlavy, opakovane si opláchnite hlavu slabým prúdom vlažnej vody a opatrne osušte uterákom. Používajte iba lekárom odporučené prípravky.
  5. 5)   Kúpanie musí počkať – Väčšinu ľudí zaujíma, či sa po zákroku smú kúpať. Odpoveď je, že toto musí minimálne týždeň počkať. Platí to ako pre sladkú, chlorovanú vodu tak i pre slanú morskú vodu.

V prípade ďalších otázok k transplantácií vlasov v lete poskytuje bezplatnú konzultáciu napríklad klinika Dr. Popovič Inštitút www.drpopovic.sk.  

Zdroj foto: Shutterstock

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.