„Dokonalé“ poprsie

Každá žena chce byť sexi aj v spodnej bielizni. Tmavá podprsenka presvitajúca pod bielou blúzkou, či malá podprsenka, z ktorej lezú vnady, asi na nikoho dojem neurobia.


Naopak, bielizeň, ktorá vám dokonale padne a cítite sa v nej sebaisto, dokáže zázraky...

Spodnú bielizeň priniesli do Európy v ranom stredoveku Križiaci z výprav do moslimských krajín. Chráni reprodukčné orgány pred prechladnutím a zlepšuje hygienu obliekania. Aj bielizeň prechádza módnymi zmenami. Prakticky každá módna vlna prináša výstrelky, ktoré zdraviu práve neprospievajú, nehovoriac o podprsenkách s kosticami a tango nohavičkách. Aj pri výbere bielizne však platí, že trpieť pre krásu by sa malo s mierou...


Podprsenky
Už v roku 1846 upozornil Američan Orson Fowler na nebezpečenstvo pevných šnurovačiek, ktoré stláčajú orgány a tým spomaľujú a oslabujú životné funkcie. Vie sa, že ženy trpeli bolesťami hlavy, omdlievali, mávali problémy s pečeňou aj s dýchaním a krvným obehom. Dámskou spodnou bielizňou, bez ktorej dnes máloktorá žena vyjde na ulicu a ktorú muži tak radi ženám zobliekajú, sa stala v 19. storočí podprsenka. Vynálezkyňou klasickej podprsenky bola dáma menom Mary Phels Jacobsová. Spojila si vtedy pre seba dve vreckovky a stuhu, aby nemusela ísť na ples v protivnom korzete. Neskôr ju vylepšila a nechala si ju patentovať. Jej „vynález“ sa stal doslova cez noc hitom.

Prvé podprsenky prsia príliš nedržali, postupne prichádzali nové strihy a materiály. Objavili sa podprsenky s kosticami a vysokými bočnými stenami, ktoré však prinášajú podobné problémy ako kedysi korzety: sťahujú hrudník, stláčajú prsia a mliečne žľazy, ale tiež tlačia lymfatické žľazy v podpazuší. Lymfa potom nemôže prúdiť, hromadí sa v prsiach, kde spôsobuje problémy. Keď ešte ženy podprsenky nenosili, pri chôdzi sa im prsia pohupovali a lymfatické žľazy sa tak pri každom kroku masírovali a stimulovali. Najhoršie sú na tom ženy, ktoré nosia podprsenky viac ako dvanásť hodín denne a vôbec najhoršie je nosiť ju aj cez noc.

Podprsenku by ste si mali vyzliecť hneď, ako prídete domov. Podľa štatistík až 80 % žien nosí zlú veľkosť. To má za následok optickú deformáciu poprsia, pri dlhšom nosení bolesti chrbta či pŕs samotných. Najmä v letných mesiacoch sa prsia nepríjemne potia a môžu vás zaskočiť aj vyrážky, svrbenie, či iné kožné problémy.

Medzi módnymi vynálezmi všetkých dôb víťazí podprsenka „push-up“. Hit deväťdesiatych rokov minulého storočia stále slávi triumf. Dokáže vykúzliť úchvatný dekolt aj tam, kde príroda nebola štedrá, ale jej pravidelné nosenie nie je zdravé. V poslednej dobe stúpa obľuba gélovej podprsenky, ktorá je diskrétna a príjemná, pod oblečením neviditeľná, nemá ani pásiky, ani bočné pruhy. Pokiaľ ju však máte na sebe dlhšie ako šesť hodín, môže vám nepríjemne dráždiť pokožku – mimochodom, za vzniknuté problémy žiadny výrobca nezodpovedá.

Prsia sú ozdobou každej ženy a najkrajšie sú tie zdravé. Venujte preto starostlivosti o ne dostatok pozornosti. Robte si samovyšetrenie pŕs, dbajte o správne držanie tela, vyberajte si starostlivo podprsenky a doprajte aj výživu pokožke. Ideálna na starostlivosť o poprsie je fytobiologická emulzia Bustyceutical, ktorá spevňuje a tonizuje poprsie a navyše má silný liftingový účinok. Tvorí „prirodzenú podprsenku“ – vypína a zvýrazňuje kotúry pŕs, dodáva pokožke potrebnú výživu, hydratuje a tiež eliminuje vrásky.


Tipy poklesnuté prsia:

Proti ochabovaniu tkaniva pomáha aj striedavá sprcha horúcou a studenou vodou. Ak ste otužilejšia, potom okolo prsníka môžete krúžiť prúdom studenej vody v smere hodinových ručičiek až desaťkrát.

Naučte sa stáť a sedieť vzpriamene. Keď totiž narovnáte chrbát a zároveň stiahnete lopatky k sebe a ramená dolu, automaticky sa vám vypnú prsia a ako zázrakom sa o nejaký ten centimeter zdvihnú. Ak chodievate zhrbená, prsia visia dolu a väzivové vlákna sa tak zbytočne namáhajú.

K zlepšenému držaniu poprsia prispieva stimulácia metabolizmu tkaniva, nárast bunkovej respirácie (správne dýchanie) a spevnenie kožného tkaniva. To môžete s úspechom dosiahnuť pravidelným používaním fytobiologickej emulzie Bustyceutical. Prípravok výrazne obnovuje štruktúru a spevnenie tkaniva, tonizuje poprsie a navyše má aj silný liftingový účinok. Jeho základ tvoria biopeptídy, ktoré sa podieľajú na spevnení tkaniva. Ďalšou zložkou je mandľový olej, známy svojím hydratačným a zjemňujúcim účinkom. Aplikácia je veľmi jednoduchá: naneste na prsty potrebné množstvo emulzie Bustyceutical a krúživou masážou dôkladne rozotrite na celú oblasť poprsia. Po dosiahnutí optimálnych výsledkov nanášajte dvakrát denne (ráno a večer) po dobu najmenej tridsiatich dní.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.