Vlasy, vlasy...

Či chceme, či nie, vlasy sú skutočne korunou krásy. Ponúkame vám preto zopár drobných rád ako s nimi zaobchádzať, a čoho sa vystríhať.

>> Móda >> Aktuálne >> Vlasy, vlasy...

1. Pravidelné zastrihávanie vlasových končekov umožní, aby vlasy vyzerali zdravo a pestovane. Po umytí vlasov je vhodné používať špeciálne ošetrujúce sérum na končeky vlasov.
2. Úprava vlasov s pomocou "trvalej" si žiada odborníka - nielenže poradí pri výbere konkrétneho prípravku vzhľadom na kvalitu a odolnosť vlasov (každá trvalá do určitej miery vlasy poškodzuje), ale aj aplikácia prípravku bude taká ako má byť (rozhodne sa však vyhnite "pouličným" kaderníctvam, ktoré nepoznáte).
3. Natáčanie vlasov po umytí vyžaduje dôkladne vysušenie uterákom (samozrejme, nie trením, ale iba stláčaním); pred natáčaním suchých vlasov na nahrievané nátačky je nutné votrieť do vlasov penové tužidlo.
4. S množstvom penového tužidla (pri mokrých i suchých vlasoch) treba narábať opatrne. Priveľa tužidla spôsobí, že vlasy budú mdlé, bez lesku, akoby pokryté prachom.
5. Vlasom rozhodne neprospieva horúci vzduch a ondulovacie železo. Dobrý fén by mal mať nastaviteľný prúd vzduchu a regulovateľnú teplotu (záverečné fénovanie studeným vzduchom účes zafixuje); čo sa týka "kulmy", odporúča sa používať fúkaciu.
6. Heslo "všetko s mierou" platí aj pri aplikácii vlasových zábalov: nadmerná starostlivosť vlasom neprospieva a pri zbytočne častom používaní týchto zábalov začnú byť vlasy preťažené, unavené a vyzerajú horšie ako predtým.
7. Aby sa vlasy mohli zaskvieť v plnej kráse, nevyhnutne potrebujú vitamíny A, E, C a vitamíny skupiny B - a to zvonku i zvnútra.
8. Zapínanie, stáčanie a uchytávanie vlasov pomocou vlasovej bižutérie vždy na tých istých miestach vedie k narušeniu štruktúry vlasov a po čase k ich zlomeniu. Účesy preto treba i z dôvodu ochrany vlasov meniť.
9. Trh ponúka veľké množstvo kvalitných stylingových prípravkov, ktoré majú výrazné upravovacie schopnosti (vyhladia, zvlnia, zväčšia objem vlasov...) a dokážu nahradiť aj "upravovaciu klasiku" - lak na vlasy (lak totiž nie je vhodný na každý vlas a pre každý účes).

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.