Chcete vyzerať „fresh“? Šesť tipov, ako so starobou zatočiť

Napísal Kristína Chudá 10. apríl 2024

Pozreli ste sa do zrkadla a všimli ste si, že vaša pokožka nevyzerá tak ako predtým? Starnutie nemôžete zastaviť, ale môžete ho spomaliť. Vďaka správnym tipom môžete získať vzhľad, po ktorom túžite.

woman_806_1200x800

Aby pleť vyzerala sviežo, musí byť hydratovaná a pružná. Za svoju pružnosť vďačíte kolagénu. No s pribúdajúcim vekom sa ho v tele vytvára čoraz menej. A milé dámy, to už po vašej dvadsiatke.

Polievajte svoju pokožku ako ružu

Dôkladná hydratácia je kľúčová. Je to jediný spôsob, ako udržať pokožku pružnú. V opačnom prípade sa rýchlejšie tvoria vrásky a póry. Veľmi vám pomôže pravidelný pitný režim. Hydratácia tela zvonku je rovnako dôležitá. Používaním hydratačných krémov predídete vysušovaniu pokožky.

Aj vďaka niektorým potravinám bude vaša pokožka žiarivá. Ryby sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú hydratovať pokožku a bojovať proti zápalom. Avokádo obsahuje prospešné tuky a orechy a semienka obsahujú esenciálne mastné kyseliny.

Slnko je váš najväčší (ne)priateľ

Slnečné lúče vás nabíjajú pozitívnou energiou. Ale pozor! Ultrafialové žiarenie vytvára voľné radikály, ktoré poškodzujú bunky. Takzvaný oxidačný stres urýchľuje starnutie pokožky, a to aj v zime. Pokožka stráca svoju pružnosť a pevnosť. Objavujú sa jemné vrásky a tmavé škvrny, vďaka ktorým vyzeráte staršie. A vedeli ste, že aj solárium má na pokožku podobný účinok? Opálená pokožka stráca svoju pružnosť.

Ak sa chcete chrániť, siahnite po opaľovacom kréme s vysokým ochranným faktorom SPF. Nezabúdajte na ruky a nohy. V staršom veku sa na nich vplyvom slnka vytvárajú pigmentové škvrny. Krém nanášajte aj počas slnečných dní v zime. V horách ho budete potrebovať viac, ako si myslíte.

Stresujete? Vrásky vitajte.

Stres sa vám doslova dostane pod kožu. Narušuje kožnú bariéru, ktorá zadržiava vlhkosť. Pomaly rozkladá kolagén, čím otvára dvere vráskam. Pri strese sa uplatňujú relaxačné techniky a fyzická aktivita, ktorá dostane nahromadený tlak z tela von.

Zbavte sa svojho starého ja

Vaša pokožka sa neustále obnovuje a opäť odumiera. Staré bunky sa hromadia na povrchu a spôsobujú matný vzhľad a horšiu štruktúru. Exfoliácia ich odstráni a uvoľní miesto novým bunkám. Jemný peeling zabezpečuje hladkú pokožku, minimum pórov a vrások. Vyčistená pokožka okrem iného lepšie absorbuje krémy a iné produkty starostlivosti o telo.

Doprajte si masáž celého tela

Masáž zlepší prietok krvi. To je dôležité najmä preto, že sa vďaka nej dostanú živiny do všetkých kútov pokožky. Pomáha tiež odplavovať toxické látky z tela. Vďaka tomu sa pokožka rozžiari.

Masáž zlepšuje obnovu buniek a bojuje proti nevzhľadným opuchom. Priaznivé účinky môžete dosiahnuť aj doma. Stačí si celé telo masírovať olejom alebo krémom.

Doprajte si dobrý spánok

Nevyspané telo vyzerá unavene a staro. Pod očami sa tvoria kruhy a objavujú sa nové vrásky. Ak chcete vyzerať mlado, doprajte si dostatok času na spánok a večer použite telový krém. Ráno bude vaša pokožka krásne vyživená. Počas spánku sa totiž regenerujú kožné bunky. Pravidelný a dostatočný odpočinok nič nenahradí. Keď spíte, vaša pokožka sa regeneruje

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.