Krk vás prezradí

Je to tak! Nie tvár, ale krk, dekolt, lakte a kolená určia "poznaniachtivému" okoliu váš vek. Nezabúdajte preto na svoje "vizitkové partie"! Cítiť sa lepšie rovná sa, vyzerať krajšie, vyskúšajte náš "recept" pre lepší pocit a vitalitu.

freepik_woman_neck_24

Ak teda patríte do kategórie tých, ktoré sa už v tridsiatke snažia úpenlivo tlačiť svoj vek smerom dole,  myslite na svoj krk práve tak často, ako na svoju tvár. A(!): nevystavujte krk a dekolt slnku, nespávajte na vysokých vankúšoch, nečítajte v posteli a nezabúdajte na pravidelné krémovanie a zábaly.

- Krk a dekolt ošetrujte každý deň rovnakým spôsobom ako pleť na tvári. To znamená: očistite pleťovým mliekom, dočistite pleťovou vodou a jemným poklepkávaním nakrémujte vyhovujúcim výživným krémom.

- Raz za 10 dní si urobte na krk pleťovú masku alebo zábal. Vhodná je napr. žĺtková maska, ktorá pleť vyživuje a zjemňuje: do sladkej smotany pridajte rozmiešaný žĺtok a niekoľko kvapiek mrkvovej šťavy; zmes v prípade potreby zahustite sušeným miekom a aplikujte. Zábal si môžete urobiť nasledovným spôsobom: na širší pás vaty naneste zohriaty olivový olej a priložte na krk; "vatový šál" oviňte plastickou fóliou a nechajte pôsobiť 30 minút.

- Nezanedbateľnou súčasťou prevencie ochabnutej pokožky je tiež cvičenie: každý deň urobte niekoľko krúživých pohybov hlavou raz doprava, raz doľava; potom ("zvedavým spôsobom") striedavo naťahujte krk raz na jednu, raz na druhú stranu a vysúvajte pritom dopredu bradu. Dané cviky vám spevnia svalstvo krku a dolnej časti tváre.

Nechajte sa inšpirovať, ako sa cítiť lepšie

Cítiť sa lepšie rovná sa, vyzerať krajšie. Ak sa teda cítite akosi "nemastno-neslano", a podľa toho aj vyzeráte, vyskúšajte náš "recept" pre lepší pocit a vitalitu.

Ráno:
Prebuďte svoje telo osviežujúcou masážou pomocou masážnej rukavice alebo masážnej kefy - ale pozor(!), masírujte sa vždy smerom k srdcu. Po masáži si dajte striedavú sprchu: najskôr veľmi teplú, potom letnú až chladnú (na hranici znesiteľnosti) a zopakujte to niekoľkokrát za sebou. Je to dobrý tréning pre kapiláry i celkovú telesnú kondíciu.
V prípade vysokého tlaku si pripravte ľahké raňajky s prídavkom zeleniny, v prípade nízkeho tlaku si dajte aj trochu slepačieho bujónu.

V priebehu dňa:
Hoci sa o potrebe dodržiavania pitného režimu (t.j. pitia 1,5 - 2,5 litra tekutín denne) píše takmer neustále, väčšina ľudí na to takmer neustále zabúda... No telo, ktorému chýba voda, rýchlo stráca kondíciu a podlieha únave, preto je naozaj dôležité mať v priebehu celého dňa na mysli jeho pravidelné zásobovanie vodou alebo čajom. Takzvaným sýteným nápojom, sladkým nápojom a káve sa však radšej vyhýbajte.

V podvečer:

V dobre zostavenom dennom programe by nemala chýbať ľahká rozcvička, polhodina bicyklovania či rýchlej chôdze, alebo aspoň prechádzka. (Najlepšie v čase od 18-tej do 20-tej hodiny.) Okysličené, rozhýbané telo totiž nielen viac vydrží, ale produkuje aj viac optimizmu.

Tip prvý: Pokiaľ sa nachádzate vo vypätom období a navyše na vás doliehajú zmeny počasia, skúste vo chvíľach únavy užiť asprín spolu s pohárom coca-coly.

Tip druhý: Ženy s citlivou, stresovanou pleťou by v slnečných dňoch nemali zabúdať na dôslednú ochranu pred UV-lúčmi. Odporúča sa používať tzv. sun-block krém, ktorý poskytuje absolútny filter (neprepúšťa žiadne slnečné lúče). Suché ochranné krémy sun-block slúžia ako ochrana pred slnkom počas celého roka a sú vhodné aj ako podklad pod mejkap.

Zdroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.