Vlasové sérum: nepostrádateľný pomocník

Sérum na vlasy tradične kombinuje schopnosti niekoľkých kozmetických výrobkov. Vyhladzuje najmenšie poškodenia a dodáva vlasom zdravý lesk. Takýto produkt je vhodný pre všetky typy vlasov, bez toho, aby zaťažoval aj tenké oslabené kučery.

shutterstock_hair21

Môžete ho používať samostatne aj v kombinácii s inými liekmi: záleží od jeho účelu a schopností. Vo väčšine prípadov môžete pomocou týchto výrobkov vyriešiť celý rad problémov pokožky hlavy a vlasov:

  • Obnoviť poškodenú štruktúru, pridať lesk.
  • Zlepšiť pružnosť.
  • Keratín, ceramidy prenikajú hlboko dovnútra a posilňujú vlasy po celej dĺžke.
  • Zbaviť sa lupín, podráždenia a sucha, obnoviť hydrolipidovú rovnováhu. Zlepšuje krvný obeh a aktivuje metabolizmus.

Pre niektorých môže byť sérum na vlasy pridrahé. Preto ponúkame zoznam potravín, ktoré je potrebné zahrnúť do stravy, aby sa stav vlasov zlepšil..

8 potravín, vďaka ktorým vlasy budú rásť rýchlejšie

Losos

Losos je potravina, ktorá obsahuje vitamín D, bielkoviny a omega-3 mastné kyseliny. To všetko sú mikroelementy, ktoré dodávajú vlasom lesk a posilňujú vlasové folikuly na bunkovej úrovni, čo im umožňuje rásť. Táto ryba obsahuje aj vitamín B12 a železo, ktoré pomáhajú posilňovať pokožku hlavy.

Žltá paprika

Jedným z dôvodov, prečo vlasy nevyzerajú lesklé, je stres. Pridajte do šalátu trochu papriky, čím posilníte vlasové folikuly a zabránite štiepeniu končekov.

Vajcia

Vaječný žĺtok obsahuje veľké množstvo vitamínov. A a E vyživujú a zvlhčujú pokožku hlavy. D stimuluje rast vlasov a zabraňuje ich vypadávaniu. Vďaka vitamínom B sú vlasy silné a husté.

Mandle

Mandle sú zdrojom polynenasýtených mastných kyselín, ktoré sú základnými stavebnými materiálmi pre bunkové membrány. Pomáhajú tiež udržiavať vlhkosť v bunkách, zabraňujú dehydratácii vlasov a tým zabraňujú predčasnému starnutiu. Okrem toho sú mandle tiež ďalším zdrojom biotínu.

Slnečnicové semienka

Špeciálnou hodnotou slnečnicových semien je vitamín E, ktorý podporuje nielen normálnu činnosť srdca a zdravie ciev, ale tiež zvyšuje prietok krvi do pokožky hlavy a aktivuje medzibunkový metabolizmus. Okrem toho sú slnečnicové semienka bohaté na selén, ktorý je skvelou prírodnou obranou proti škodlivému ultrafialovému žiareniu a ďalším negatívnym faktorom životného prostredia.

Sladký zemiak

Sladké zemiaky obsahujú cenné betakarotény – prírodné „elixíry mladosti“ a bezpečný zdroj vitamínu A. Beta-karotény, ktoré sú zodpovedné za zdravie vlasov na bunkovej úrovni, sa nachádzajú aj v mrkve a marhuliach, ale odporúčame sladké zemiaky, pretože obsahujú prospešnejšie mikroživiny.

Avokádo

To je šampión v obsahu širokej škály vitamínov a minerálov. Avokádo obsahuje vitamíny A, C, E, D, P a K, ako aj vitamíny skupiny B, má vysoký obsah draslíka, vápnika, sodíka, fosforu a horčíka. Pravidelné užívanie avokáda (1 - 2 krát týždenne) výrazne stimuluje rast a obnovu vlasov, dodáva im vitalitu a lesk a chráni ich pred suchosťou a lámavosťou.

Zdroj obrázka: Prostock-studio / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.