Kozmetika na báze medu

Trendom posledných rokov sa v oblasti krásy a starostlivosti o pokožku a tvár stala prírodná kozmetika.

 
Prírodná kozmetika je skvelou alternatívou k tradičnej kozmetike, ktorá obsahuje mnoho chemikálií, ktoré hlavne na citlivú pokožku môžu mať rôzne negatívne účinky.


Prírodná kozmetika má niekoľko základných výhod. Je v prvom rade veľmi šetrná k pokožke a tým pádom je vhodná skoro pre každú pleť. Rovnako sa nemusíte báť žiadny vedľajších účinkov. Na čo si ale treba dať určite pomoc sú alergie. Pred použitím akéhokoľvek výrobku si dôkladne pozrite jeho zloženie a zistite či neobsahuje náhodou látky, na ktoré ste alergický.

Samostatnou kategóriou v rámci prírodnej kozmetiky je kozmetika vyrábané na báze medu. Med pôsobí blahodarne na imunitu, srdce či trávenie a podobne pozitívne účinky má aj na krásu. Med priam dokonale spája estetickú a zdravotnú funkciu.

Najznámejším produktom sú určite medové mydlá. Medové mydlá sú vhodné hlavne pre tých, ktorí majú citlivú pokožku a na klasické mydlá reagujú vyhádzaním pokožky alebo podobnými príznakmi. Medové mydlá okrem toho, že odstránia všetky nečistoty, dodávajú pokožke zdravý a mladistvý vzhľad.

Využitie medové kozmetiky však určite nekončia pri medových mydlách. Ďalšími produktmi sú krémy na tvár, telové krémy, rôzne oleje alebo šampóny.

Pri výbere prírodnej kozmetiky však treba byť opatrný. Mnoho firiem sa snaží využiť jej popularitu a tak svoje produkty označuje za prírodné, pričom o tom ani nemôže byť reč. Skutočná prírodná kozmetika by nemala obsahovať chemikálie a konzervanty. Odporúčame si určite dôkladne pozrieť zloženie produktov a prípadne sa poradiť s odborníkmi. Skutočná BIO kozmetika nie len že by nemala obsahovať vyššie spomínané látky, ale tiež by mala byť vyrábaná šetrne k životnému prostrediu a v žiadnom prípade by nemala byť testovaná na zvieratách.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.