Poradíme...

Milé naše čitateľky, prinášame vám z ďalších odpovedí na vaše otázky, ktoré sa týkali témy starostlivosti o vlasy. Ak máte nové podnety, ktoré sme zatiaľ nespracovali neváhajte...


... a píšte do nižšie uvedeného formulára. Na šetky vaše otázky vám zodpovie kaderník a poradca
Dodo Jankovič zo štúdia krásy Pierot Polus. Na dnes vám radí čo, so šedivými vlasmi a ako na blond vlasy.

Dá sa zamedziť šediveniu vlasov?
Bohužiaľ, hneď na úvod vám musím povedať, že šedivenie vlasov u žien je spôsobené viac génmi, ako stravou či stresom. To, že vlasy šedivejú, je dôsledok zníženej produkcie melanínu. Je pravdou, že v mladom veku môže byť tento jav spôsobený chorobami. V prevažnej väčšine sa však prírastok bielych vlasov zastaviť nedá. Dá sa ale účinne maskovať. Pokiaľ nechcete priznať svoje biele vlasy, mali by ste ich začať farbiť. Nesiahajte ale po šampónoch, tie vám veľmi s problémom nepomôžu. Iba obalia vlasy pigmentom a farba sa tak veľmi rýchlo vymyje. Čo sa týka farbenia bielych vlasov permanentnou farbou, riadi sa určitými zákonitosťami, ktoré pozná každý lepší kaderník. Dokonca existujú aj špeciálne farby na tento typ vlasov, ktoré sa používajú v prípade, že máte viac ako 50 % vlasov bielych. Aj niektorí muži riešia tento problém farbením. Práve pre nich bola vyvinutá farba Cover 5, ktorá sa necháva pôsobiť iba 5 minút. Výsledný efekt je veľmi prirodzený, pretože šedivé vlasy sú viditeľné, ale s menšou intenzitou.

Farbením sa ale starostlivosť o vlasy nekončí. Myslite na to, že štruktúrou sa šedivé resp. biele vlasy správajú presne tak, ako každé iné vlasy. Teda môžu byť poškodené či mastné. Netreba preto zabúdať na adekvátnu starostlivosť aspoň vo forme šampónu a masky. O vhodných produktoch pre zrelé vlasy, sme písali v predošlej poradni.


Mám po farbeniach riedke vlasy, nemávala som také, som blondína, farbia ma v kaderníctve, ale nie vždy mi urobia dobrý odtieň blond- prečo?
Iba mizivé percento farbení spôsobuje alergické reakcie a následné vypadávanie vlasov. Neodborným ošetrením sa vám vlasy skôr poškodia, ale nemalo by to mať vplyv na vypadávanie vlasov. Váš problém môže byť preto niekde inde. Jednak ako blondína môžete mať subjektívny pocit, že vaše vlasy sú redšie (stáva sa to aj opačne, pri čiernych vlasoch a bledých koncoch sa tiež opticky zdá, že máte na hlave lysiny), ale tiež je to možno následok nevyváženej stravy, prípadne ďalších faktorov. Viac sme sa tejto téme venovali v jednej z predošlých poradní. Ak máte pocit, že vám na hrebeni ostáva viac vlasov ako inokedy, začnite problém riešiť komplexne.

Pokiaľ vám v kaderníctve nevedia trafiť odtieň, tak by ste asi mali zmeniť salón. Pretože ak dlhodobo používate ten istý odtieň, dofarbujú sa iba korienky, a teda by vám vždy mala chytiť rovnaká farba.


Vaše meno alebo značka

Váš e-mail

Mesto

Odpoveď na súťažnú otázku

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.