Vône inšpirované prírodou

Drahý parfum, alebo prirodzená vôňa tela? Aj vy rozmýšľate nad tým, čo je lepšie a čo krajšie vonia? Každý človek má svoj vlastný vkus a každý cíti seba, aj druhého inak. Ak ste zástancom skôr prirodzenej vône, vyskúšajte prírodou inšpirované vône, ktoré si buď dokážete vyrobiť doma, alebo zakúpiť v niektorých obchodoch.

female_profil_2017

Prečo inšpirované prírodou?

Rôzne bylinky, či kvety sa používali už dávno. Ľudia v minulosti nemali toľko možností, ako my dnes, preto hľadali prísady do svojich kozmetických prípravkov práve v prírode. Keďže aj dnešný zákazníci prišli na to, že chemické prísady v rôznych kozmetických prípravkoch nie sú práve žiadané, zamerali sa niektorí výrobcovia na kozmetiku, ktorá je prospešná nielen k ľuďom, ale aj k životnému prostrediu. Práve preto vznikla kozmetika a parfumy s označením BIO.

Prírodné parfumy

Vďaka svojmu zloženiu, sú vhodné najmä pre ľudí s citlivou pokožkou a pre alergikov. Pri výrobe sa používajú prírodné zložky a vďaka tomu parfumy neobsahujú  syntetické prísady. Sú to napríklad prírodné výťažky z rastlín, ktoré sa získavajú šetrnými organickými rozpúšťadlami, alebo aj esenciálne oleje.

Môže sa stať, že prírodný parfum vydrží na pokožke kratšie, alebo jeho vôňa nie je taká prenikavá, ako vôňa syntetického parfumu. Je to tak preto, lebo pri syntetických parfumoch, sa používajú ropné produkty, aby bola vôňa prenikavejšia a dlhšie vydržala. Naopak pri prírodných vôňach, sa parfum uvoľňuje postupne a vôňa je jemnejšia.

Vyrobte si parfum doma

Základ prírodného parfumu tvorí buď čistý alkohol, ktorý nemá žiadnu vôňu, napríklad vodka. Môžete namiesto alkoholu použiť aj mandľový, alebo hroznový olej. Myslite však na to, že parfum musí byť tvorený z 85% základom a zvyšných 15% sú esencie. Esenciálne oleje nájdete takmer v každej drogérii, alebo v obchodoch s bio produktami.

Esenciálne oleje si zvoľte podľa toho, aké vône vám vyhovujú. Do alkoholu ich kvapkajte podľa receptu. Najskôr nízke tóny, potom stredné a na koniec vysoké tóny.

Parfum Elegantné ráno

  • 20 ml základ (alkohol, alebo olej)
  • 20 kvapiek harmanček
  • 15 kvapiek ruža
  • 15 kvapiek jasmín
  • 3 kvapky santalové drevo

Pripravte si 30ml flakón. Do základu nakvapkajte esencie presne podľa poradia. Keď bude parfum hotový, všetko spolu zamiešajte a nechajte vône chvíľu spojiť. Parfum skladujte na chladnejšom a tmavom mieste. Parfum inšpirovaný prírodou vás určite prekvapí svojou krásnou vôňou a skvelým, jednoduchým zložením.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.