• Záhadná guvernantka, päť sirôt a strýko, ktorému zmenia život.

    Záhadná guvernantka, päť sirôt a strýko, ktorému zmenia život.

    Nová historická romanca. Guvernantka z Penwythe Hallu je 1.diel trilógie Romány z Cornwallu od Sarah E. Laddovej. Tá si získala priazeň slovenských čitateľov regentskými sériami Tajomstvá vresovísk a Poklady Surrey. Čítať viac
  • Cena FIJET SLOVAKIA 2023

    Cena FIJET SLOVAKIA 2023

    Dňa 15. mája 2024, počas podujatia Ministerstva cestovného ruchu a športu SR „Dimenzie cestovného ruchu ̋, FIJET SLOVAKIA odovzdá vybraným oblastným a krajským organizáciám cestovného ruchu CENU FIJET SLOVAKIA 2023 ... Čítať viac
  • Leto plné zábavy v Českom Krumlove

    Leto plné zábavy v Českom Krumlove

    Do Českého Krumlova sa aj tento rok môžete vydať za historickými slávnosťami, hudobnými festivalmi, novými výstavami alebo športovými zážitkami. Kalendár akcií tohto malebného juhočeského mesta je doslova nabitý. Čítať viac
  • Preventívne prehliadky zachraňujú životy

    Preventívne prehliadky zachraňujú životy

    Aj keď stúpajú počty pacientov, ktorí každé dva roky podstúpia preventívnu prehliadku u všeobecného lekára, odborníci sa zhodnú na tom, že to stále nestačí.V rámci preventívnych prehliadok sa realizujú rôzne fyzikálne, laboratórne a zobrazovacie metodiky, ktoré môžu doslova zachrániť život.  Čítať viac
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Vianočné maškrtenie

Napísal Dr.Oetker 25. november 2016

Keďže k Vianociam patrí aj krásna tradícia rozdávania darčekov, kniha a kalendár zo série Pečieme s láskou od Dr.Oetker môže byť milým prekvapením. Pripravili sme pre vás recepty, ktoré potešia všetky mlsné jazýčky.

dro r 1200x600

Mikulášske marcipánové zemiačiky

P O T R E B U J E T E:
Na náplň: ½ balíček polevy tmavej Dr.Oetker, 50 zmäknutého masla, 25 g cukru práškového, 1 zarovnaná PL rumu, 50 ks Piškót (okrúhlych)
Na obalenie: 1 balenie Marcipánu Dr.Oetker, 50 g kakaa preosiateho
Ešte potrebujeme: 1 elektrický ručný šľahač, 1 formičku na vykrajovanie okrúhlu (8 cm)

P O S T U P:
Na prípravu náplne rozpustíme polevu podľa návodu na obale. V mise vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Prilejeme polevu a rum a krátko vyšľaháme dohladka.
Piškóty zlepíme náplňou, odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
Na obalenie vyvaľkáme marcipán pomocou váľka na tenký plát a formičkou povykrajujeme kolieska. (Na vykrajovanie koliesok môžeme použiť pohár s Ø 8 cm.) Zlepené piškóty obalíme marcipánom a kakaom.
Odložíme do chladničky.
Piškóty môžeme zlepiť aj Krémovou náplňou čokoládovou Dr.Oetker.

Anjelské rezy (24 porcií)
Ľahká príprava, 40 minút

P O T R E B U J E T E:
Na cesto: 2 bielky, 2 žľtky, 120 g cukru, 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker, 150 ml smotany na šľahanie (33%), 200 múky polohrubej, ½ balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň: 2 balíčky Zlatého klasu Dr.Oetker (à 40 g), 750 ml mlieka polotučného, 250 g zmäknutého masla, 150 gcukru práškového, 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker, 4 zarovnané PL rumu
Na náplň: 500 ml smotany na šľahanie (33%), 1 balíček Creme Olé kokos príchuť Dr.Oetker, 1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker, 50 g kokosu strúhaného
Na ozdobenie: 20 g kokosu strúhaného, 1 balenie Perličky strieborné Dr.Oetker
Ešte potrebujeme: 1 plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm), 1 elektrický ručný šľahač

P O S T U P:
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. V druhej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do peny. Pridáme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec zľahka vmiešame sneh. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a rovnomerne rozotrieme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170°C, teplovzdušná rúra: 150°C, oba pečenia: asi 25 min.
Korpus necháme vychladnúť.
Na prípravu vanilkovej náplne uvaríme Zlaté klasy podľa návodu na obale, ale len so 750 ml mlieka. Odstavíme zo sporáka a za občasného miešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Nakoniec krátko zašľaháme rum. Náplň nanesieme na korpus a rovnomerne rozotrieme. Odložíme asi na 1 hodinu do chladničky a necháme stuhnúť.
Na prípravu kokosovej náplne nalejeme smotanu do vyššej nádoby. Pridáme Crème Olé, Smeta-fix a na strednom stupni šľaháme asi 1 minútu. Náplň nesmie byť príliš tuhá. Nakoniec vmiešame kokos a rozotrieme na vanilkovú náplň.
Nakrájame na rezy, posypeme kokosom a ozdobíme perličkami.
Medzi náplne je možné vložiť nakrájaný ananás.

Snehobiele osie hniezda (asi 40 kusov)
Stredná obťažnosť, 50 minút

P O T R E B U J E T E:
Na cesto: 180 g cukru práškového, 400 g kokosu strúhaného, 140 g Mlieka sušeného plnotučného, 50 ml mlieka plnotučného, 400 g kondenzovaného sladeného mlieka (1plechovka)
Na náplň: 1 balenie Krémovej náplne čokoládovej Dr.Oetker, 200 ml mlieka polotučného studeného, 2 zarovnané PL cukru práškového, 125 g zmäknutého masla, 80 g cukru práškového 1 balenie Piškót (okrúhlych)
Ešte potrebujeme: 1 elektrický ručný šľahač, 1 cukrárske vrecko s hladkou trubičkou

P O S T U P:
Na prípravu cesta v mise zmiešame cukor s kokosom a sušeným mliekom. Pridáme mlieko a kondenzované mlieko a ručne vypracujeme dohladka. Cesto odložíme asi na 30 minút do chladničky a necháme stuhnúť.
Na prípravu náplne pripravíme krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale.
Z cesta spravíme guľôčky, obalíme ich v práškovom cukre, vtlačíme do formičiek a vareškou vytvoríme priehlbinku. Do cesta pomocou cukrárskeho vrecka vtlačíme náplň a uzavrieme piškótou. Osie hniezda odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
Na ozdobenie môžeme namáčať osie hniezda v Poleve svetlej Dr.Oetker a pred stuhnutím prikrášliť Snehovými vločkami Dr.Oetker. Milovníkom kokosu odporúčame naplniť osie hniezda Krémovou náplňou s vanilkovou príchuťou s 3 PL strúhaného kokosu. Veľmi kokosové a výborné!

Tipy na darčeky: kniha a kalendár Pečieme s láskou

12 strán na zahryznutie - kalendár Pečieme s láskou 2017
Kalendár Pečieme s láskou 2017 vám na každý mesiac prináša vynikajúci recept s detailným popisom jeho prípravy, sprevádzaný modernou profesionálnou fotografiou. Tá vás nielen správne naladí, ale vďaka nej si budete vedieť predstaviť, aký úžasný bude výsledok na konci vášho pečenia. Navyše, každý recept v kalendári bol starostlivo vybraný a vyskúšaný odborníkmi zo Skúšobnej kuchyne Dr.Oetker.

54 receptov pre voňavý domov počas Vianoc
Adventné múčniky, sviatočné torty, rolády či vianočné drobné pečivo – kniha plná inšpiratívnych, moderných ale i tradičných vianočných receptov na všetky tieto dobroty je už tu. To všetko vo veľkom formáte, s prehľadným popisom receptov a pútavým dizajnom s krásnymi lákavými fotografiami. Všetky recepty navyše prešli rukami skúsených cukrárov v Skúšobnej kuchyni Dr.Oetker.

dro kalendar receptar 16

Potešte ňou aj svojich blízkych
Keďže k Vianociam patrí aj krásna tradícia rozdávania darčekov, kniha receptov Advent a Vianoce zo série Pečieme s láskou od Dr.Oetker môže byť milým prekvapením pod vianočný stromček pre vašu mamičku, manželku, dcéru, sestru, babičku alebo kamarátku. Kúpou tejto knihy sa nemôžete pomýliť, pretože si v nej nájde recept tak začínajúca gazdinka, ako aj dlhoročná pekárka či cukrárka. Každý recept je totiž označený počtom báboviek podľa toho, aký je náročný.
Knihu a Kalendár Pečieme s láskou si zakúpite len cez eshop.oetker.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.