• Záhadná guvernantka, päť sirôt a strýko, ktorému zmenia život.

    Záhadná guvernantka, päť sirôt a strýko, ktorému zmenia život.

    Nová historická romanca. Guvernantka z Penwythe Hallu je 1.diel trilógie Romány z Cornwallu od Sarah E. Laddovej. Tá si získala priazeň slovenských čitateľov regentskými sériami Tajomstvá vresovísk a Poklady Surrey. Čítať viac
  • Cena FIJET SLOVAKIA 2023

    Cena FIJET SLOVAKIA 2023

    Dňa 15. mája 2024, počas podujatia Ministerstva cestovného ruchu a športu SR „Dimenzie cestovného ruchu ̋, FIJET SLOVAKIA odovzdá vybraným oblastným a krajským organizáciám cestovného ruchu CENU FIJET SLOVAKIA 2023 ... Čítať viac
  • Leto plné zábavy v Českom Krumlove

    Leto plné zábavy v Českom Krumlove

    Do Českého Krumlova sa aj tento rok môžete vydať za historickými slávnosťami, hudobnými festivalmi, novými výstavami alebo športovými zážitkami. Kalendár akcií tohto malebného juhočeského mesta je doslova nabitý. Čítať viac
  • Preventívne prehliadky zachraňujú životy

    Preventívne prehliadky zachraňujú životy

    Aj keď stúpajú počty pacientov, ktorí každé dva roky podstúpia preventívnu prehliadku u všeobecného lekára, odborníci sa zhodnú na tom, že to stále nestačí.V rámci preventívnych prehliadok sa realizujú rôzne fyzikálne, laboratórne a zobrazovacie metodiky, ktoré môžu doslova zachrániť život.  Čítať viac
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Mamička ponúka čarovný tip: Odteraz budú vianočné nákupy s deťmi plné radosti

Napísal Kristína Chudá 24. november 2022

Presne o mesiac a už sú tu. Obchody sú zrazu plné ligôtok, hračiek, lákadiel pre deti a rodičia sa snažia v tomto čase obchodom všemožne vyhnúť. Určite to poznáte. „Mami, chcem toto a tamto ozaj  potrebujem."

shoping_xms_22

Predvianočný a vianočný čas s deťmi môže byť naozaj krásnym rodinným zážitkom, ale do chvíle, než sa s drobcom predsa len dostanete do obchodných centier. A vtedy to prichádza. Plač, krik, prosíkanie a pre rodičov nastávajú predvianočné nočné a hračkárske mory. Deti túžia po všetkých hračkách. Ako tento vianočný detský ošiaľ ukončiť?

Čo si od Ježiška priať? Barbie, autíčko na diaľkové ovládanie, Barbie dom, to lego a tamto lego, spoločenské hry a autíčko, v ktorom sa bude môcť drobec voziť a mnoho ďalšieho. Detí si želajú takmer všetko. Portál lovewhatmatters zdieľal skvelý trik jednej mamičky, ktorá to tento rok vymyslela úplne dokonale.

UŽ VIANOČNÉ NÁKUPY NEMUSIA KONČIŤ NÁREKOM

Kristína Watts z Washingtonu na všetky sociálne siete napísala čarovný trik, ako zabrániť tomu, aby deti pri nákupe začali vyvádzať. Jej príspevok začalo zdieľať viac ako 50 000 používateľov.

Kristínina štvorročná dcérka Emmie je ako všetky deti na svete. Chce z obchodu všetky krásne hračky. A čo zaberie? Čo treba spraviť? V dnešnej dobe mobilov tento trik nebude žiaden problém. Vezmite mobil do ruky a vyfoťte vašu ratolesť s každou hračkou, po akej v ten moment zatúži. Totiž Kristina svoju dcérku poprosila, aby sa s každou hračkou, ktorú chce pod stromček odfotila. Dohodla sa so svojou princeznou, že všetky fotky pošlú Ježiškovi a uvidí sa, čo jej prinesie. Keď prídete domov, fotografie si ešte raz poprezerajte a spolu sa dohodnite, či danú hračku váš drobec naozaj chce alebo nie. Nechajte svojmu zlatíčku pár hodín na rozmyslenie a možno nakoniec samo zistí, že hračku ani nechce.

Váš drobec sa bude vždy tešiť, že sa bude fotiť s hračkami a vy budete mať v telefóne presný zoznam hračiek pre rodinu. Zároveň máte istotu, že vaše zlato nedostane od jednej aj druhej babky rovnakú hračku.

Obyčajné „nie“ u dnešných detí akosi nefunguje. Dnešné deti sú plné nápadov a vy tiež musíte byť kreatívni a prísť s niečím novým a efektívnym.

EŠTE JEDEN TIP NA KREATÍVNE POPOLUDNIE

MAĽOVANÉ DRIEVKA vytvorila pre KiK AMANITKAHANDMADE

1_kik_1122

ČO BUDEME POTREBOVAŤ: drevené plátky, rôzne farby, lepidlo, nožnice, špagát, štetce a kúsky papiera

2_kik_1122

POSTUP:

1) Nafarbíme kolieska podľa toho, aké zvieratko maľujeme. Postupne pridávame vrstvy farieb.
2) Rovnako tak postupujeme aj u maľovaných vločiek, kde využijeme kreativitu a robíme každú vločku inú.
3) Postupne pridávame vrstvy farieb. Nakoniec prilepíme ušká, ktoré sme si vystrihli z papiera. 

3_kik_1122

ZÁVER:  Cez drievka prevlečieme špagát, aby sme ich následne mohli zavesiť.

4_kik_1122

Zdroj foto a postup: KiK

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.