Akí sú septembroví ľudia?

Napísal Kristína Chudá 15. september 2023

Čo september? Akí sú to ľudia? „Septemberčatá“ sú na tomto predsa len o trošičku lepšie akonarodení v inom mesiaci. Prečo? Sú buď veľmi duchovne založení alebo veľmi racionálni. V detstve sa to neprejavuje tak zreteľne a jasne, no v neskoršom veku to vidieť priam dokonale.

freepik_calendar_23

Sú starostliví, verní a dôslední. Presadzujú si svoje názory, aj keď na ne nemajú argumenty a sú dosť tvrdohlaví. Sú to miernení a pokojní ľudia, ktorí buď všetko riešia vedou, alebo naopak všetko riešia pocitmi. A akí ste vy?

1. Mentálne vyspelejší

Ľudia, ktorí sa narodili v septembri sú mentálne vyspelejší ako tí, ktorí sa narodili v iných mesiacoch a to až o 20%.  

2. „NIE“ najslušnejším spôsobom, ako to len ide

Aj keď budete počuť od nich „nie“, povedia vám to tým najjemnejším a najpolitickejším spôsobom. Keďže sú veľmi citliví, sú si vedomí toho, že svojim malým odmietnutím vedia ublížiť. A že vás presvedčia na všetko? Sú veľmi dobrí v presviedčaní ľudí a je im veľmi ťažké  povedať nie. Ľudia, ktorí sa narodili v septembri budú úspešní právnici či učitelia a to pre svoju priamosť.

3. Ideme jesť? Mňam

„Jedlo je kráľom“ je motto všetkých, ktorí sa narodili v septembri. Sú to veľmi dobrodružní ľudia s veľkým apetítom. Cesta k ich srdiečku vedia cez žalúdok. Takže, ak ho či ju chcete na niečo presvedčiť, nikdy nie hladného. 

4. Dlháni

Ľudia narodení koncom augusta alebo začiatkom septembra sú údajne o niečo vyššie ako deti narodené v zime a na jar. Čiastočne by to mohlo byť spôsobené vitamínov D, ktorý mamičky prijímali prostredníctvom žiariaceho slniečka. 

5. Panna alebo Váhy

Pre ľudí narodených v znamení Panny sú charakteristické jemné spôsoby, racionálne uvažovanie a zodpovednosť. Rozum je najdôležitejší, poriadok tiež a dokonalosť to korunuje. Sebavedomie je priamo úmerné uspokojeniu potreby istoty a uznania. V živote sa iba postupne učí, že láska prináša viac šťastia ako zmysel pre povinnosť. Ľudia narodení v znamení Váh očarúva jemnocitom, láskavosťou a pôvabom od perinky. Prioritou pre neho je pohoda a teplo rodinného krbu, porozumenie a všetko krásne.

6. Majú silnejšie kosti

Hovorí sa, že ľudia narodení koncom leta alebo začiatkom jesene majú hrubšie a silnejšie kosti. Presnejšie o 12,75 štvorcových centimetrov silnejšie ako ľudia narodení v iných mesiacoch.

7. Stena slávy

Medzi celebrity, ktoré sa narodili v septembri patrí talianska hviezda Sophia Loren, krásna Gwyneth Paltrow a komik Jimmy Fallon. Sláva, ktorá prechádza ich žilami, prechádza prakticky žilami vašich drobcov.

8. Ich kvetom je Astra a Povojník

Astry sú symbolom silnej lásky. Povojník je symbolom náklonnosti, rozvážnosti. Ľudia s týmto kvietkom majú tendenciu najskôr premýšľať a až potom konať. Všetko majú zorganizované. Vedia analyzovať, zároveň majú zmysel pre detail. Milujú, keď môžu pomáhať ľuďom vôkol seba.

9. Sú náchylnejší na rôzne alergie a astmu

Podľa organizácie Prevention.com je pravdepodobnosť vzniku alergií na mlieko, vajcia alebo arašidy o 30% až 90% pravdepodobnejšia u ľudí narodených koncom augusta a začiatkom septembra. Ďalšia štúdia zistila, že ľudia narodení na jeseň sú až o 30% náchylnejšie na astmu.

10. Dlhovekosť - pravdepodobne budete žiť aj 100 rokov

Ľudia, ktorí sa narodili v období od septembra do novembra podľa NewScientist.com, budú žiť s najväčšou pravdepodobnosťou 100. Pri rozhovoroch s 1 500 respondentmi, ktorí mali takmer 100 rokov vedci z University of Chicago zistili, že väčšina z nich sa narodila na jeseň. Táto dlhovekosť by mohla byť sčasti spôsobená vystavením novorodenca sezónnym infekciám, ktoré sa na jeseň vyskytujú a zvyšujú tak imunitu.

Zdroj foto: Freepik


https://www.goodhousekeeping.com/life/parenting/g4634/facts-september-babies/?slide=9

https://zodiacthing.com/blogs/virgo/13-unbelievable-traits-of-people-born-in-september

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.