Nová kúpeľňa: dizajnová aj dostupná

Napísal Natália Dobrotová 21. február 2024

Vytvoriť kúpeľňu, ktorá spĺňa tie najvyššie estetické nároky, vysoké požiadavky na praktickosť a kvalitu, a pritom je dostupná, je prianím čoraz viac ľudí, ktorí sa uchyľujú k rekonštrukcii alebo budujú svoje nové domovy.

Ako vytvoriť kúpeľňu snov aj bez obrovského rozpočtu? Stačí pri jej zariaďovaní dodržať niekoľko základných pravidiel.

v

Nepodceňujte plánovanie

Základným krokom je dobré plánovanie. Dajte si na to čas a poriadne rozmyslite, čo od svojej kúpeľne očakávate - ako by mala vyzerať a aké nároky by mala spĺňať. Tomu následne prispôsobte výber vybavenia aj jeho rozvrhnutie tak, aby ste efektívne využili priestor v kúpeľni. „Uponáhľané rozhodnutia často vedú k tomu, že vyberieme sortiment, ktorý nakoniec nie je úplne podľa našich predstáv a nevyhovuje našim potrebám. Často potom nespokojnosť vedie k následným úpravám aj nákupom ďalšieho vybavenia, čo znamená ďalšie investície,“ vysvetľuje Iva Šedivá, vedúca marketingovej komunikácie spoločnosti Laufen SK a CZ, pod ktorú spadá aj česká značka JIKA. Dobré plánovanie vám navyše pomôže aj pri rozvrhnutí jednotlivých prác, kedy sa vyhnete tomu, že vám budú vznikať časové oneskorenia, práce na seba nebudú nadväzovať alebo bude potrebné ich prerobiť.

Nadčasový dizajn je stávka na istotu

Pokiaľ chcete kúpeľňu, v ktorej sa budete cítiť príjemne dlhé roky a nebudete mať nutkanie za pár rokov vykonávať nákladnú renováciu, stavte na nadčasový dizajn. V kúpeľňovom sortimente nájdete dlhodobé trendy, ktoré sa stále tešia obľube medzi dizajnérmi aj verejnosťou a len tak z módy nevyjdú. Za dostupnú cenu pritom môžete nájsť dizajnovo prepracované produkty, za ktorými stoja českí architekti a dizajnéri. „Pozornosť v tomto prípade venujte aj farbám. Neutrálne farby sú nestarnúce a pomáhajú vytvárať harmonický a čistý vzhľad kúpeľne. Výhodou navyše je, že ich môžete doplniť výraznejšími kúskami v podobe doplnkov, koberčekov so zaujímavými vzormi a ďalších dizajnových prvkov. Vďaka tomu môžete jednoducho meniť vzhľad kúpeľne aj bez veľkých investícií,“ uvádza Iva Šedivá.

Kvalitné prevedenie pre dlhú životnosť

Či už uprednostňujete minimalistický dizajn, jemnú eleganciu alebo kúpeľňu inšpirovanú prírodou, pri výbere vybavenia by ste vždy mali hľadieť na jeho prevedenie. Kvalitné materiály a celkové spracovanie sa v produktoch odráža na prvý pohľad. Zároveň spolu so správnou starostlivosťou prispievajú k tomu, že sa vám vybavenie kúpeľne len tak nezničí, vydrží dlhšie v skvelom stave a vy sa vyhnete častým opravám alebo nákupom nového.

Tipy značky JIKA:

Séria Cubito Pure reflektuje aktuálne kúpeľňové trendy. Na prvý pohľad zaujme čistým nadčasovým dizajnom aj kvalitným prevedením. Séria prináša kompletný sortiment pre vašu kúpeľňu. Nájdete v nej všetko od nábytku v klasickom bielom prevedení aj drevodekoru, cez sanitu, až po batérie.

1_jika_cubito_pure

Séria Mio-N prináša do kúpeľne nadčasovú eleganciu. Široký výber produktov umožňuje veľkú variabilitu. Pre priaznivcov výraznejších detailov a čiernej farby v kúpeľni navyše sériu dopĺňajú aj batérie, sprchové príslušenstvo a kompletný sortiment doplnkov v matnej čiernej. Nábytok zo série Mio-N je k dispozícii v nestarnúcej bielej farbe, ale aj v príjemnom drevodekore.

2_jika_mio_n

Umývadlo Džber z projektu JIKA ART, ktorého cieľom je prinášať umenie do bežných kúpeľní, a zároveň dať šancu mladým dizajnérom, navrhla Barbora Vinařová. Umývadlo na dosku v netradičnom poňatí sa dozaista stane štýlovým neprehliadnuteľným prvkom každej kúpeľne. Perfektne vynikne v kombinácii s dreveným nábytkom.

3_jika_dzber

Zdroj foto: Jika

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.