Výkonný rebríkový radiátor, ideálna voľba do každej kúpeľne

Zabudnite na masívne lítiové prevedenia, ktoré sa kvôli svojej mohutnosti už do tejto miestnosti absolútne nehodia. Radiátory v kúpeľni musia spĺňať o čosi špecifickejšie požiadavky. A to ako v prípade rekonštrukcie, tak aj pri novostavbe.

adobestock_180423

Pri ich výbere myslite na výkon, ich napojenie na vykurovací systém, rozmery ale aj dizajn.

Výkonné rebríkové radiátory bez tepelnej straty

Budete ich potrebovať len na sušenie uterákov či vecí alebo ako hlavný zdroj tepla? Výkonný rebríkový radiátor by v prvom rade mali pracovať s tepelnými stratami v konkrétnej kúpeľni. Súčasťou projektu vykurovania je napríklad teplotný spád. Ten sa viaže na zdroj tepla. Ak si nie ste istí správnym výberom, nechajte si vypracovať projekčnú a technickú podporu, ktorá vyráta tepelné straty a jej súčasťou bude aj návrh vhodného zdroja tepla.

Veľmi dôležité pri rebríkových radiátoroch je ich spôsob napojenia na tepelnú sústavu. Je len na vás, či sa vyberiete cestou čisto elektrických teplovodných alebo kombinovaných radiátorov. Čo sa týka pripojenia, tu máte ešte na výber stredovú alebo bočnú variantu.

Účinné radiátory môžu aj dobre vyzerať

Na dizajne naozaj záleží. Účinné radiátory sa dnes vyrábajú naozaj v zaujímavých prevedeniach, fantázii sa tu medze nekladú. Skúsite vsadiť na dizajnové unikáty v podobe guľatých prevedení alebo ste „stará škola“ a páčia sa vám hranaté typy? Zaujímavou voľbou sú radiátory so zrkadlom, ktoré sú ideálne práve do kúpeľne. V niektorých prípadoch si môžete vybrať aj rôzne farebné prevedenia. Niektorí výrobcovia či predajcovia vám ponúknu aj odlišné konštrukčné materiály, populárne sú dnes aj v našich končinách napríklad nerezové alebo pochrómované radiátory. Nič však nestratíte ani klasikou, ktorá bude asi už naveky nadčasová. V prvom rade ale nechajte radiátor odraziť štýl celej miestnosti. Pozor ale na rozmery, ktoré sú maximálne závislé na výkone, no čo to povedia aj do dizajnu kúpeľne.

Zdroj obrázku: baltskars / stock.adobe.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.