Vyskúšali sme matrac Dormeo - 4 dôvody, prečo ho ľudia kupujú

Kúpa nového matraca sa javí ako neľahké zadanie. Len jedno rýchle vyhľadávanie Google prinesie viac ako 18 miliónov výsledkov, tak kde začať? Výber dokonalého matraca však v skutočnosti vôbec nie je taký zložitý, ako sa na prvý pohľad zdá. Stačí vedieť, čo treba zvážiť vopred, čomu sa treba vyhnúť a čo je skutočne dôležité

 My sme tentokrát vsadili na matrace Dormeo. Prečo?

Dormeo je populárna značka matracov, obľúbená v Európe aj Veľkej Británii a jej ponuka pokrýva širokú škálu matracov rôznych typov. Revolúciu v tomto odvetví však spôsobila svojimi celo penovými pružinami Octaspring, ktoré poskytujú cielenú podporu, pri súčasnom zabezpečení nevyhnutného chladenia a zníženia tlaku. Tu môžete nájsť veľké porovnanie matracov Dormeo, ktoré vás tak isto ako nás nenechá na pochybách, prečo si ľudia kupujú matrace tejto spoločnosti...

1matrace-dormeo

zdroj: dormeo.sk

1. Jedinečná technológia Octaspring®

Matrace Dormeo Octaspring sú vybavené priedušnou, celo - penovou pružinou Octaspring, ktorá poskytujú odľahčenie tlaku, aké ponúka pena, ale ponúkajú podporu a chladia ako pružiny. Technológia Octaspring priniesla nový prvok do tradičných matracov z pamäťovej peny. Octaspring je, ako už aj názov napovedá, osemstranná pružina z pamäťovej peny, ktorá funguje ako trojrozmerná a vaše telo zachytí v správnej polohe a dopraje tak dokonale relaxačný nočný spánok. Vďaka tejto novej forme pamäťovej peny sú všetky produkty Octaspring 8x priedušnejšie ako tradičné matrace s pamäťovou penou. Každý matrac v tejto kolekcii má odlišný počet individuálnych „octaspringov“ usporiadaných v rôznom počte vrstiev v matraci.  Pružiny sú usporiadané aj do zón s rôznou tvrdosťou. Zónovanie rovnomerne rozloží vašu telesnú hmotnosť a ponúkne optimálnu podporu a pohodlie.

2. Pamäťová pena novej generácie Ecocell®

Matrace Dormeo s pamäťovou penou sú úplne na vrchu vybavené vrstvou vysoko kvalitnej viscoelastickej pamäťovej peny. Poskytuje pohodlie a podporu presne tam, kde ju potrebujete. Táto vrstva je podoprená silnejšou vrstvou patentovanej peny Ecocell, ktorá poskytuje ďalšiu oporu a v spojení s pamäťovou penou pracuje na odvádzaní tepla a vlhkosti z povrchu matraca po celú noc. Toto unikátne jadro je „zabalené“ v luxusnom talianskom bavlnenom poťahu navrhnutom a vyrobenom pre maximálne pohodlie.

Čo vám táto pena ponúka?

Poskytuje veľmi pohodlné a podporné prostredie na spanie bez alergénov a roztočov. Ak ste predtým nespali na posteli s pamäťovou penou alebo ak upgradujete na matrac Dormeo z iného lôžka z lenivej peny, môžete si byť istí, že kvalitou a hodnotou matracov Dormeo. Budete sa cítiť komfortnejšie, rýchlejšie zaspíte, hlbšie spíte a budíte sa dokonale oddýchnutý. Tieto matrace sú ideálne pre osoby trpiace bolesťou chrbta, pretože pena sa formuje do tvaru vášho tela, zmierňuje tlakové body a rozdeľuje váhu po celom tele. Matrace z pamäťovej peny poskytujú vynikajúcu oporu chrbta a krku. Umožňujú lepšie vyrovnanie chrbtice pri spánku a znižujú počet nepríjemných tlakových bodov, s ktorými sa niekedy stretávate u iných matracov. Aj keď nemôžeme zaručiť ani urobiť žiadne konkrétne tvrdenia týkajúce sa zdravotných výhod penových matracov s pamäťovou penou Dormeo, vieme, že poskytujú veľmi pohodlný a podporný nočný spánok.

Matrace Ecocell boli špeciálne navrhnuté tak, aby vás udržali v pohode celú noc. Vývojári spoločnosti strávili roky zdokonalením perfektnej kombinácie penových vrstiev.  Patentovaná pena Ecocell má pozoruhodnú otvorenú štruktúru s miliónmi priedušných pórov, ktoré umožňujú, aby sa vzduch, teplo a vlhkosť odvádzali z povrchu počas spánku, aby vás udržali sviežimi po celú noc.

Pamäťová pena prirodzene odpudzuje roztoče a nie je zdrojom alergénov ako iné matrace, ktoré poskytujú prostredie, ktoré ponúka vynikajúce podmienky na ich život a rozmnožovanie.  U matracov Dormeo štruktúra a hustota peny neprijme prachové roztoče a poskytuje čistejšie a hygienickejšie lôžko pre najlepší možný nočný spánok.

2matrac-ecocell

zdroj: dormeo.sk

3. Matrace iMemory S Plus

Myšlienka tohto matraca je absolútne geniálna. Ak vy a váš partner bojujete o „svoj“ dokonalý matrac, iMemory S Plus je pre vás ako stvorený. Matrac ponúka riešenie, s ktorým ste sa ešte možno nestretli. Keď sa rozopne poťah, matrac vo vnútri je rozdelený na dve časti. Obe časti matraca sa môžu prevracať tak, že získate štyri permutácie: tvrdá s podporou ramien, tvrdá s podporou bedier, mäkká s podporou ramien a mäkká s podporou bedier. Ak teda váš partner uprednostňuje spanie na doske, zatiaľ čo vy sa radi vznášate v oblakoch, ani jeden z vás sa nemusí prispôsobiť. Tu kompromisy neexistujú.

Ak hľadáte ešte vyšší komfort, tento matrac vám ho poskytne. Má až 14 cm Ecocell® vrstvu a o 50% viac pamäťovej peny ako štandardný iMemory.  Luxusný poťah je obohatený o strieborné vlákna, ktoré majú prirodzené antibakteriálne a protizápachové vlastnosti a pomáhajú eliminovať nepríjemné pachy spôsobené absorpciou vlhkosti v matraci. Výhodou je tiež antistatický štít, ktorý chráni matrac pred prachovými časticami, ktoré môžu spôsobiť alergie.

3memory-s-plust

zdroj: pinterest.com

4. Celkový komfort matracov Dormeo

Matrace Octaspring bývajú najobľúbenejšou voľbou „bočných“ spáčov, zatiaľ čo u tých, ktorí uprednostňujú pevnejšie možnosti, sú obľúbené taštičkové modely. Matrace Dormeo sa pohybujú od stredne mäkkých až po tvrdé. Sú vhodné pre väčšinu spáčov na bruchu aj „väčších“ spáčov, ktorí uprednostňujú tvrdšie matrace. V ponuke Dormeo sú samozrejme aj matrace, ktoré uprednostňujú tí, ktorí spia radi na boku a spáči s útlejšou postavou - stredne tvrdé a stredne mäkké modely.

S dobrým skóre prvotného pohodlia a škálou podporných materiálov by tieto matrace mali dobre zvládnuť zmiernenie počiatočných bolestí chrbta. Väčšina matracov Dormeo ponúka skvelé chladenie. Konkrétne taštičkové matrace a matrace Octaspring robia naozaj dobrú prácu. Niektoré z celo - penových matracov však určité množstvo tepla zadržiavajú.

Kedy by ste mali vymeniť matrac / kedy je príliš starý?

Všeobecné odporúčanie na výmenu matraca je každých 7–10 rokov, pretože do tejto doby pravdepodobne stratí vlastnosti, ktoré vás presvedčili o jeho kúpe, ako napríklad pohodlie a úroveň podpory. Niektoré matrace s pamäťovou penou sú navrhnuté tak, aby vydržali značne dlhšiu dobu, aj 10 až 15 rokov.

Keďže je matrac pochovaný pod plachtou, nie je vždy jasné, aký je jeho stav. Ak však často zápasíte so spánkom, možno je čas ho vymeniť. Znaky, ako je viditeľné klesanie, pružiny, ktoré je cítiť cez poťah, alebo vŕzganie, sú znakom potreby zmeny. Ak sa vy alebo váš partner len snažíte spať, prebúdzate sa unavení a ubolení, alebo  matrac je na pocit vo všeobecnosti nekomfortný, neignorujte to, pretože tieto problémy by mohli výrazne ovplyvniť váš spánok a nakoniec aj vaše celkové zdravie.

Okrem toho, že je zmena nutná z dôvodu pocitu komfortu, je závislá aj od typu matraca, pretože niektoré matrace môžu byť hostiteľmi veľkého množstva „ohavností“, ako sú odumreté kožné bunky, roztoče a alergény. V čase, keď má 7 rokov, bude už používaný viac ako 20 000 hodín. Je to najpoužívanejší kúsok vašej domácnosti, takže z hľadiska hygieny by mohol nastať čas na zmenu.

Zdroj informácií:

●   https://www.dormeo.sk/

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.