Vytlačiť túto stránku

Agatha Christie: Majsterka zločinu, záhady a neodolateľného napätia

Napísal TS 17. apríl 2024

Na televízne obrazovky sa vracia slávny detektív Hercule Poirot vo fascinujúcom thrillery Agathy Christie Vraždy podľa abecedy. Tentoraz je nútený prerušiť pokojnú penziu, keď začne dostávať anonymné listy, v ktorých mu pisateľ oznamuje...

spektrum_home_h_poirot

... že sa stane vrahom bez tváre. Avšak polícia týmto varovaniam nevenuje patričnú pozornosť. Čoskoro však prichádza zvrat, keď sa potupne objavia tri vraždy s podobným scenárom - s použitím prvých písmen abecedy. Túto dávku mysteriózneho napätia a šarmu môžete sledovať na televíznej stanici Spektrum Home od 15. apríla, každý pracovný deň o 20:50.

Príbeh začína, keď Poirot, ktorý žije pokojný život v dôchodku, začne dostávať anonymné listy. Polícia však jeho varovania neberie vážne a dokonca sa mu vysmieva. Avšak čoskoro dochádza k trom vraždám s podobným scenárom, ktorý nasleduje prvé písmená abecedy. Súčasne s touto záhadnou sériou udalostí sa Poirot v roku 1933 v Londýne stretáva s ďalšími podivnými udalosťami. V penzióne Rose Marburyovej sa ubytuje Alexander Bonaparte Cust, ktorý prišiel podnikať. Avšak Poirot sa čoskoro zapája do vyšetrovania troch vrážd, ktoré ho zavedú až do Andoveru a na panstvo v Churstone. 

Veľká dáma detektívnej záhady a nekonečného napätia

Vraždy, intrigy a detektívne hádanky – to sú prvky, ktoré robia tvorbu Agathy Christie tak výnimočnou. Táto veľká dáma detektívneho žánru si získala srdcia čitateľov po celom svete svojou jedinečnou schopnosťou tvoriť napínavé príbehy, ktoré nás neustále držia v napätí.

Agatha Christie, narodená ako Agatha Mary Clarissa Miller, sa narodila 15. septembra 1890 v anglickom Torquay. Počas svojho života sa stala jednou z najvýznamnejších a najpopulárnejších spisovateliek všetkých čias. Jej detektívne romány a poviedky ožívajú prostredníctvom postáv ako Hercule Poirot, detektív, ktorý je rovnako zručný ako výstredný, a Miss Marpleová, múdra staršia dáma, ktorá však nič nenechá uniknúť svojmu pozornému oku.

Za svoj úspešný spisovateľský život napísala viac ako 60 detektívnych románov, 14 kratších príbehov a je držiteľkou rekordu v počte predaných kníh, pričom odhadovaný počet predaných kópií jej diel presahuje miliardu. Okrem svojej brilantnej kariéry ako spisovateľka bola Agatha Christie tiež milovníčkou cestovania. Cestovala po celej Európe, Blízkom východe a dokonca aj na archeologické expedície v Iráne, čo ju inšpirovalo k vytváraniu exotických a pestrých prostredí pre jej detektívne príbehy.

Vraždy podľa abecedy sľubuje divákom ďalšiu dávku mysteriózneho napätia a šarmu, ktorými sú diela tejto legendárnej autorky preslávené. Pripravte sa na neočakávané zvraty, geniálne dedukcie a skvelé herecké výkony v tejto novej televíznej sérii, ktorá nechá chladným nikoho. Sledujte Agatha Christie: Vraždy podľa abecedy na televíznej stanici Spektrum Home od 15. apríla, každý pracovný deň o 20:50.