Vône z grilu sa už nesú éterom nejeden piatok. Sezóna začala. Z dvorov sa ozýva hudba i smiech a noci sú stále mladšie. Šéfovia či šéfky grilu to majú, v rámci večera, najťažšie. Dostal...
Počuli ste už o letnej bryndzi? Vedeli by ste ju rozoznať od tej klasickej? Prezradíme vám pár zaujímavosti o tejto lahodnej pochúťke z ovčieho mlieka. Môžeme použiť nielen k príprave slovenských halu...
Dať tradičnému netradičný šat je niekedy to pravé k tomu, aby ste si získali pozornosť a udržali ju. Presvedčte sa o tom, že vôňa luxusu vie zaviať do každej kuchyne. S kvalitou, čerstvosťou...
Základ gastronomického umenia v období Čínskeho cisárstva, formovala rovnováha typická pre životný štýl Jing a jang. Bola to snaha o dosiahnutie rovnováhy v organizme pomocou vhodne zvolenýc...
Každý z nás má rád chvíle, kedy sa v pohodovej atmosfére spoja dobrí priatelia a vynikajúce jedlo. Čo tak pripraviť priateľské posedenie hneď teraz? Máme pre vás tip: pripravte pre „vašich ľudí“ gurmá...
Viete, čo majú spoločné rodina a nulový odpad? KUCHYŇU! Áno, presne to miesto, kde prebieha podstatná časť rodinného života, kde sa varí jedlo a zároveň sa „kuchtia“ aj vzťahy, hodnoty, životný štýl.&...
Každý z nás má svoje obľúbené kombinácie chutí, ku ktorým sa rád vracia. Vyhľadávaná dovolenková destinácia Slovákov, slnečné Chorvátsko, nám priniesla presne taký kulinársky poklad: pravý Ajvar od chorvát...
Obľuba medvedieho cesnaku v poslednej dobe prudko stúpa. Aby tiež nie. Od čias, kedy tak trochu upadol do zabudnutia, sme opäť zistili, že skvele nechutí len medveďom. Pokiaľ si ho netrúfate hľadať vo voľn...
Reštaurácie sú pre dnešného človeka neoddeliteľnou súčasťou stravovania. Z čoho je odvodené jej pomenovanie a kde vznikla sa dočítate v článku. Prvé zmienky o reštaurácii popísal Marko Pólo v roku 1280.&nb...
Na japonskú gastronómiu mali vplyv iné ázijské kuchyne ale aj západné kultúry, podľa ktorých sa sama inšpirovala a prispôsobila si ju svojim podmienkam a chuťovým pohárikom. Vďaka svojmu pestrému zloženiu...
Každá z nás občas potrebuje dobrú radu. Dnes vám ponúkame pár do kuchyne: Nemáte filter do kávovaru? V núdzi ich nahradí aj pijavý papier. Čo urobiť, aby handry dobre vsakovali. Ako na pach v chladničke...
Moderná kuchyňa sa stáva nielen miestom na prípravu jedla, ale aj dizajnovým a funkčným priestorom. Tu je osem vychytávok, ktorými vytvoríte moderný a funkčný kuchynský priestor, ktorý spĺňa praktické potr...
Túžite po znene životného štýlu, úprave jedálnička, ale neviete, akou cestou sa vydať? Možností je hneď niekoľko. Na trhu dnes existuje množstvo redukčných programov, ktoré vám pomôžu zbaviť sa prebytočných kíl...
Kuchyňa Galského kohúta je známa hlavne svojou rafinovanosťou chuti a do povedomia sa dostala hlavne širokou škálou najjemnejších syrov a kvalitných vín. Pozrieme sa na stolovanie, typickú francúzsku zeleninu,...
Uskladnenie potravín má viacero pravidiel. Prvým v poradí je, že jedlo patrí do hermeticky uzatvárateľnej nádoby. Ale pozor, nemala by byť z plastu. Viete o tom, že kulinárske dobrodružstvo...
K jedlu neodmysliteľne patria aj emócie. Niekto je labužník, ktorý si vychutnáva každé sústo, iný do seba v pokluse hádže čokoľvek bez toho, aby vlastne vedel, čo konzumuje. Pre niekoho je zas jedlo n...
Základ severských kuchýň tvoria ryby, výnimkou nieje ani dánska kuchyňa, v ktorej sa odrážajú okrem škandidávskych vplyvov aj nemecké kulinárske postupy.
Buď ju zbožňujete alebo sa do nej ešte len zamilujete. Reč je o hľuzovke. Hovorí sa, že ľudia sa delia na tých, ktorí by ňou mohli mať ochutené každé jedlo a na takých, ktorých sa ešte len musia...