EFT - akupunktúra bez ihiel

Napísal Dr. Jarmila Bakerová 12. apríl 2015

To, čo nás najprv rodičia a neskôr spoločnosť a prostredie učí je, že negatívne emócie treba odmietať, potláčať a vyjadrovať iba tie pozitívne.


Týmto naučeným vzorcom si postupne vytvárame vlastné presvedčenia, ktoré v priebehu života neustále posilňujeme a vytvárame si tak, sami pre seba, obmedzujúce zóny. To spôsobuje, že sa necítime dobre vo vzťahoch (priťahujeme nevhodných partnerov, nevieme si nájsť partnera, v existujúcom vzťahu nie sme šťastní...), v práci (práca nás nebaví, necítime sa dobre v súčasnom tíme, vo firme), vnímame svoje obmedzenia a sebavedomie a sebadôvera klesá, máme strach urobiť zmenu, pretože nie sme „dosť dobrí“ …..a takto by som mohla pokračovať  a každý z nás by si dosadil ešte mnoho ďalších svojich presvedčení.

Negatívne emócie spôsobujú, že máme:

  • nízke sebavedomie
  • pocity neistoty
  • strach z budúcnosti
  • neúspech v živote
  • opakujúce sa konflikty vo vzťahoch
  • stavy úzkosti
  • opakované zdravotné problémy
  • .....a mnohé ďalšie

Vzniká nerovnováha, ktorá spôsobuje, že nežijeme plnohodnotný život. Použitím techník EFT možno vrátiť telo, myseľ a emócie do rovnováhy.

O metóde EFT (Emotional Freedom Techniques) – Techniky emocionálnej slobody - by sa dalo povedať, že je to „akupunktúra bez ihiel“. Na stimuláciu bodov energetických dráh – meridiánov - sa namiesto ihiel používajú končeky prstov. V portfóliu svojich metód ju má aj spoločnosť ENEA CONSULTING. Dr. Jarmila Bakerová, konateľka spoločnosti, oceňuje jej rýchlu účinnosť, jednoduchosť aplikácie, všestrannosť a dostupnosť. Schopnosť techník EFT harmonizovať telo, myseľ a emócie je pozoruhodná.

Táto technika predstavuje nový spôsob liečenia a najmä seba-liečenia emocionálnych problémov a tlakov ako úzkosti, strachu, žiaľ, žiarlivosť, fóbií, agresivity, prehnaného pocitu viny, smútku, nenávisti, zloby, závisti, zrady, krivdy, problémov vo vzťahoch alebo v práci, problémov so sebavedomím..... 

Liečenie poklepávaním na vybrané body energetických dráh je spôsob, ako sa celkom zbaviť bolestných a trápnych pocitov. Nezaberie veľa času ani keď sa uplatňuje v spolupráci s terapeutom, ani keď sa používa svojpomocne. 

EFT je procedúra, ktorá spôsobuje zmenu pocitov a myšlienok, ktoré sú často úzko spojené s podvedomými vzorcami, presvedčeniami, blokmi...Liečenie poklepávaním umožňuje oddeliť bolestnú emóciu od konkrétnej myšlienky. Spôsobuje, že sme schopní myslieť na veci z minulosti alebo myslieť na veci budúce bez negatívnych pocitov. Problém, ktorý sme si so sebou nosili niekedy aj niekoľko desaťročí, môže zmiznúť v priebehu 10 minút.

Podstatou terapie EFT je efektívna schopnosť dostať sa ku koreňom – pravej príčine problémov. Stimulácia bodov energetických dráh  spolu so špecifickými duševnými aktivitami môže zmeniť biochémiu mozgu, čo vám pomôže:

  • zmeniť nežiadúce návyky a správanie
  • uspieť a mať radosť zo života
  • dosiahnuť väčšiu emocionálnu kontrolu
  • získať vnútorný mier a efektívnosť v živote
  • urýchliť či podporiť liečbu existujúcich ochorení

Objednať sa môžete na tel.č. 0905 647 285 alebo mailom: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.www.typologia.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.