Ženské omyly II.

Milujete tanec a spoločenskú zábavu, ale váš partner je poleno sediace v každej voľnej chvíli za počítačom. Nuž, hodíte svoje tanečné topánky do koša... Obetujete na oltár svojej lásky všetko čo máte? Nečudujte sa, že sa cítite byť prázdna a nemáte rada sama seba!

woman_0919

Patríte k ženám, ktoré kladú na prvé miesto záujmy svojho partnera a na druhé miesto svoje záujmy? Patríte k obetiam nesprávnej výchovy a pomýlenej tradície, tak ako vaša matka a ďalšie generácie žien pred ňou, ktoré sa učili obetovať svoj rozum, schopnosti, záujmy a sny v prospech muža, až nakoniec presvedčili samé seba, že "byť na prvom mieste" je výrazom sebectva.

V atmosfére uprednostňovania mužov začali aj celkom priemerní či podpriemerní muži považovať za úplne samozrejmé, že žena je vždy na druhom mieste a jej povinnosťou je zabudnúť na svoje sny a plány, a pomáhať partnerovi nestratiť sa v živote; čo väčšina partnerov jedného dňa zvykne oceniť spôsobom: Kde by si bola, keby nebolo mňa?

Prvé kroky na ceste k sebazáhube:

Milujete tanec, plesy a spoločenskú zábavu, ale váš partner je poleno sediace v každej voľnej chvíli za počítačom. Nuž, hodíte svoje tanečné topánky a pozvánky na ples do koša a snažíte sa "tou páčkou" odstreliť hlavy väčšiemu počtu mimozemšťanov ako váš partner a vzbudiť tým jeho obdiv... Alebo si zapnete televízor... Alebo si predstavujete, aké by to bolo, keby ste sa práve teraz vznášali vo víre tanca... Hlavné však je, že ste priniesli na oltár lásky obeť v podobe zatratenia činností, ktoré vás napĺňajú a tešia.

Váš partner je suchopárny technik a vy "človek humanitných odborov". Preto váš miláčik priam neznáša okruh vašich priateľov a vaše "táraniny" o mazaniciach, ktorým hovoríte obrazy, ako aj vaše cvičenie jógy a všetky tie "východné žvásty". Samozrejme, ide mu na nervy aj vaša matka a brat, s ktorými si výborne rozumiete a máte spoločné záujmy. Nuž, obmedzíte kontakt s priateľmi, jogou aj rodinou, aby bolo v dome pokoj a vy ste si mohli rozmaznávať svoju ilúziu lásky...

Zamilovali ste sa a rozhodli ste sa byť "ženou jeho snov". Váš partner presne vie, čo chce, a tak zmeníte farbu vlasov i účes, potom štýl obliekania, začnete sa zaujímať o tenis a o nejaký čas prídu na rad plastické operácie a urputný boj s každou vráskou. Ste ako nepopísaný list papiera, po ktorom si váš partner čmára, ako sa mu zachce. Čo by ale človek neurobil pre lásku, však?

Obaja študujete, ale peňazí je málo a nemáte ani na kino, a tak on príde s "praktickým návrhom". Vy prerušíte štúdium a začnete pracovať a on štúdium dokončí. Potom začne pracovať on a štúdium dokončíte vy. A nebudete stále na mizine. Spolu to zvládnete. Geniálne, nie? Nepochybne, až na to, že iba v nepatrnom zlomku percenta sa napokon realizuje aj plán B. Lež nepočúvate dobre myslené rady okolia a sediac v hypermarkete za pokladňou žijete svojou láskou... Aké trieskanie hlavy o stenu? A ak náhodou, to je ešte ďaleko...

Prečo sa takto správajú ženy?
Vnútili im nesprávne poradie hodnôt a túžia byť milované.

Prečo sa takto správajú muži?
Chýba im dobrá výchova, sebaistota a schopnosť milovať.

Výsledok: Nešťastné ľudské bytosti, ktoré si nerozumejú a nechápu, prečo sú vlastne spolu.

Pokiaľ rezíduum vašich snov už nedokáže zaplniť to prázdno vo vašom vnútri a život je ako bremeno; pokiaľ váš hnev a depresia sú deň čo deň hlbšie; pokiaľ vaše pohŕdanie partnerom aj sebou začína zachádzať do zlomyseľností, je najvyšší čas hľadať riešenie.

Napríklad:
- Urobte zoznam všetkého, čo ste položili ako obeť na oltár lásky.
- Urobte zoznam všetkého, čo položil ako obeť na oltár lásky váš partner.
- Porovnajte zoznamy.
- Vypracujte si zoznam ľudí, záujmov, aktivít a názorov, ktoré sú pre vás dôležité.
- Začnite podľa tohto zoznamu organizovať svoj život.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.