Víkendové výlety za vínom a medovinou

Jarné víkendy sú ako stvorené na objavovanie nových miest. Zažite cestu po vinárstvach, vychutnajte si víno s priateľmi alebo navštívte najznámejšie medovinárstva.

To všetko nájdete v Trnave a jej susedných obciach, ktoré skrývajú čarovné vinohrady a vínne pivnice.

Viete, ako chutia vína z regiónu Tirnavia či najlepšia medovina na svete? Od marca do mája môžete stráviť soboty v známom vinárstve Víno Mrva&Stanko alebo v Terra Parna, ktoré spája vinársku tradíciu s modernou architektúrou a malebnými vinicami. Nebude chýbať ani vinárstvo zo skutočného mlyna - Vína z Mlyna, Karpatská perla či rodinné vinárstvo Magula, špecializujúce sa na výrobu bio vína.

„Sobotná zážitková vínna tour zahŕňa návštevu dvoch vinárstiev v čase od 14.00 - 19.00 h, pričom v každom na vás čaká riadená degustácia šiestich vzoriek vína s pripraveným občerstvením. Zároveň aj prehliadka technologických priestorov, barikových pivníc a dokonca aj privátnych archívov“, predstavila vínne tour Michaela Potočárová, riaditeľka Trnava Tourism.

 

 Ak máte radšej sladšie nápoje, tak vás poteší návšteva svetovo oceňovaného medovinárstva Apimed. Ochutnať môžete napríklad koreninami zvýraznenú trnavskú medovinu alebo tradičnú čistú staroslovanskú medovinu s vôňou agátu, ihličia našich hôr a lesov. Vaše zmysly jednoznačne opantá aj medovina Barrique, ktorá získala na prestížnej medzinárodnej súťaži v Južnej Kórei ocenenie ,,Najlepšia medovina na svete". „V sprievode skúseného technológa nahliadnete nielen do technologických priestorov, ale aj do barikovej pivnice a môžete sa tešiť aj na prezentáciu produktov z medu a medovej kozmetiky“, dodala Michaela Potočárová.

 

To všetko zažijete v sprievode majstrov vinárov a medovinárov s možnosťou pobytu v trnavských hoteloch a penziónoch alebo za jeden večer so zabezpečenou dopravou. Príďte, spoznajte a ochutnajte vína a medovinu svetovej kvality regiónu Tirnavia!

 


Jarné termíny - vínne tour:

APRÍL
23. 4. MAGULA rodinné vinárstvo a Karpatská perla

MÁJ
14. 5. Víno Mrva&Stanko a Karpatská perla
28. 5.  Vína z mlyna a MAGULA rodinné vinárstvo

 

 

Jarné termíny výletov za medovinou:

MÁJ
Sobota 21. 5.  17.00 - 19.00 hod


Špeciálne víkendové pobyty s ubytovaním v členských hoteloch Hotel Holiday Inn, Hotel Impiq, Hotel London, Hotel Inka, Penzión Patriot.

Viac informácií a rezervácie na www.regiontirnavia.sk  v sekcii Ponuky a balíky, emailom Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo priamo v Turistickom informačnom centre - Región Tirnavia, so sídlom v Mestskej veži v Trnave.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.