Múzeá, ktoré si zamilujú deti

Preskúmajte spolu s nami niekoľko svetov plných fantázie a zážitkov v Prahe, kde sa zaručene nebudú nudiť deti ani ich rodičia.

Prvé súkromné múzeum lega v Prahe
Svojou veľkosťou a počtom vystavovaných exponátov je Prvé súkromné múzeum lega v Prahe najväčším múzeom stavebnice lego nielen v Česku, ale i v celej Európe. Návštevníci tam môžu vidieť tematické expozície poskladané z viac ako 1 300 000 kúskov lega. Môžu tak obdivovať unikátne modely svetoznámych historických pamiatok, pričom nechýbajú ani moderné a staré lokomotívy, súboje rytierov, kúzelný svet Harryho Pottera či hviezdne modely Star Wars.
Najväčšie exponáty sú zložené z viac ako 10 000 kúskov. Vystavené sú aj najstaršie modely, ktoré pochádzajú z roku 1958. Samozrejmosťou je predajňa lega, ale i hrací kútik, kde si môže každý návštevník skúsiť poskladať niečo sám. Toto unikátne múzeum lega nájdete priamo v centre Prahy.
Kde: Soukromé Muzeum Lega
Národní 31
110 00 Praha 1

Otváracia doba: celoročne
Pondelok - utorok: 10:00 - 20:00

Vstupné:
Cena: 200 Kč
Znížená cena: 130 Kč
Rodinné vstupné: 470 Kč
Poznámka:
Základné vstupné 200 Kč pre dospelých, deti do 120 cm zaplatia 40 Kč, dôchodci, študenti a deti do 150 cm platia 130 Kč, 470 Kč rodinné vstupné

Múzeum alchymistov a mágov starej Prahy
Lákal vás vždy svet alchýmie a mágie? Múzeum alchymistov a mágov starej Prahy ponúka jedinečnú možnosť nahliadnuť do kotlíkov pôvodného alchymistického laboratória. Interaktívna expozícia je umiestnená v dome, v ktorom žil najslávnejší alchymista všetkých čias – Edward Kelley. Toto múzeum prináša pohľad do tajuplného sveta alchymistov z čias Rudolfa II., ale tiež naprieč historickými dobami až do dnešných dní.
Návštevníci sa dozvedia nielen o alchýmii, ale i významných osobnostiach z tejto oblasti. V tajomnom laboratóriu Kelleyho uvidíte veľa z jeho života – od výroby umelého človeka, kameňa mudrcov, až po kostru, ktorá vám sama pridrží lupu, alebo pokusné zvieratá a bylinky. Lákavé sú aj interaktívne exponáty – návštevníci si môžu vyrobiť kameň mudrcov či zostaviť vesmír podľa vlastného priania. Zaujme tiež drevené schodisko, ktoré patrí k jedným z najstarších v Prahe a nápadne pripomína jeden zo základných alchymistických symbolov – špirálu života.
Kde: Muzeum alchymistů a mágů staré Prahy
Jánský vršek 8
118 00 Praha 1

Otváracia doba: celoročne
Pondelok - utorok: 10:00 - 20:00

Vstupné:
Cena: 190 Kč
Znížená cena: 140 Kč
Rodinné vstupné: 390 Kč
Poznámka:
Šťastná hodinka
Po - Pi 18-20 a Ne: 10- 13 20% zľava z běžnej ceny: Dospelí: 190 Kč, študenti: 140 Kč, deti a dôchodci: 90 Kč, rodina (2 dospelí a 2 deti): 390 Kč, ďalšie dieťa so zľavou za 60 Kč. Využijte zľavnené dvojvstupenky i do muzea strašidel.

Zdroj a foto: kudyznudy.cz - czechtourism  

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.