S týmito fitness doplnkami môžete cvičiť aj doma

Necítite sa komfortne vo fitness centre, kde je veľa iných ľudí? Radšej by ste cvičili v pohodlí domova, kde sa na vás nikto nebude pozerať? Malé domáce fitness centrum si viete vytvoriť aj vo vašej obývačke. Dokonca k tomu nebudete potrebovať ani drahé stroje.

Stačiť vám budú niektoré praktické fitness doplnky.

Na to, aby ste si zacvičili, nemusíte kupovať permanentku do posilňovne alebo na plaváreň. Stačí, ak budete mať doma niekoľko malých pomôcok, ktoré vám zaručene nahrnú pot do tváre. Ktoré fitness doplnky by vám doma nemali chýbať?

shutterstock_gym_0223

Zdroj foto: oneinchpunch / Shutterstock.com

Švihadlá

Švihadlo ste možno naposledy držali v ruke na základnej škole počas telesnej výchovy. To je však chyba! Švihadlo je skutočne veľmi efektívnou pomôckou, ktorá pomáha spáliť prebytočný tuk. Skákaním sa telo rýchlejšie zahrieva a rýchlejšie sa spotíte. Zároveň podporujete pevnosť lýtok a tiež stred tela. Pri výbere si dajte pozor na to, či je švihadlo skutočne kvalitné a zvládne vám slúžiť niekoľko rokov. Zabudnite na lacné modely z PVC materiálu, ktoré sa rýchlo zoderú. Kvalitné švihadlá ponúka aj známa športová značka Harbinger.

Odporové gumy

S odporovými gumami je tréning o dosť jednoduchší, najmä ak cvičíte doma a nemôžete použiť fitness stroje. Výhodou expanderov je ich univerzálnosť - môžete s nimi posilniť primárne nohy a zadok, avšak využiť ich môžete aj pri tréningu rúk alebo chrbta. Pri výbere si dajte pozor na stupeň odporu. Mnohé gumy sa delia do kategórií ľahkého, stredného a ťažkého odporu.

Masážny valec

S akýmkoľvek cvičením prichádza po čase únava svalov a vyčerpanie. Je preto nevyhnutné dbať na to, aby ste sa po každom cvičení ponaťahovali a uvoľnili všetky svaly, inak vám do rána stuhnú. Skvelou pomôckou je napríklad masážny valec. S masážnym valcom od značky TriggerPoint premasírujete celé telo, od krku až po chodidlá. Masážne valce nemusíte používať len po cvičení, svoje využitie nájdu aj po dni strávenom pri počítači.

shutterstock_fit_0223

Zdroj foto: Cast Of Thousands / Shutterstock.com

Činky

Nikto od vás nevyžaduje, aby ste si kúpili niekoľko rôznych druhov činiek (jendoručné, obojručné, vzpieračské) a každý deň s nimi cvičili. Niektoré z nich však doma určite oceníte. Známe sú napríklad tzv. činky na aerobik pre kondičné posilňovanie, ktoré vážia len okolo 1kg.

Zároveň, ak chcete vyskúšať niečo nové, odporúčame vám kettlebell. Cviky s kettlebell sú obľúbené najmä tým, že pri cvičení nevyužívate len jednu časť tela, ale celé telo. Cvičenie s týmto typom činky vás bude určite baviť.

Ako vidíte, stačí vám pár malých fitness doplnkov a cvičiť môžete aj doma. Začnite pomaly (najmä ak ste začiatočník) a postupne môžete pridávať na intenzite. Nezabudnite, že pri cvičení je najdôležitejšia pravidelnosť a menej je niekedy viac. Vyberte si niektorú z pomôcok a začnite cvičiť už dnes!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.