Liečivá sila vody

Napísal Rakúsky Turizmus 19. december 2021

Sírne pramene, soľné kúpele a voda s obsahom minerálov prispievajú k obnove síl a pokojnej relaxácii v rakúskych kúpeľoch.  Ak sa rozhodnete pre návštevu termálnych kúpeľov v Rakúsku, môžete sa tešiť i na mimoriadne blahodarné účinky vody.

dolnorakúskom Badene vám voda zo sírnych prameňov pomôže zaktivizovať telo. V Gmünde, v regióne Waldviertel na severe Dolného Rakúska, prinesú soľné kúpele úľavu vašim kĺbom. Problémy so zrakom zmierňujú soľankové procedúry v hornorakúskom mestečku Bad Hall. Proti stresu a reume pôsobí voda v štajerských kúpeľoch Therme NOVA Köflach. Gasteinertal v Salzbursku je dlhé roky známy svojimi terapiami s využitím vody s obsahom radónu. Pôsobenie účinkov vody a čerstvého vzduchu sa ideálne spája v kúpeľoch St. Martins Therme v Burgenlande. Lockdown v Rakúsku sa skončil. Situácia sa upokojila, čo umožňuje postupné otváranie na regionálnej úrovni. Tu nájdete všetky dôležité informácie o situácii v súvislosti s koronavírusom.

1.tip: Radosť z kúpania v mestečku Baden bei Wien

Vďaka termálnym sírnym liečivým prameňom je Baden v Dolnom Rakúsku obľúbeným miestom kúpeľných hostí už od čias starých Rimanov. Nedávno toto mestečko získalo titul „Great Spa Towns of Europe“.

Viac ako štyri milióny litrov teplej liečivej vody s obsahom síry vytryskne každý deň zo 14 prameňov mestečka Baden bei Wien postaveného v štýle biedermeier. „Zlatožltá“ tekutina slúži nielen na bezstarostné kúpanie, ale aj ako základ pre rozsiahlu kúpeľnú a liečebnú terapiu. V repertoári badenských kúpeľov nájdete tradičné liečebné procedúry, ako sú sírne kúpele, zábaly, masáže a podvodné terapie. Do kúpeľného komplexu patria Gesundheits- und Kurhotel Badener Hof, Römertherme a Badener Kurzentrum, ktoré je kompetenčným centrom pre pohybový aparát a chrbticu.

Moderné rímske kúpele Römertherme umožňujú kúpanie a relax vo vode po celý rok. Pôvodné kúpalisko s minerálnou vodou z obdobia biedermeiera bolo v roku 1999 zastrešené najväčšou voľne visiacou sklenou konštrukciou v Európe. Odvtedy sa v jeho interiéri nachádzajú rôzne bazény, sauny a fitness centrum. Magnetom pre návštevníkov je celoročne otvorená vonkajšia vaňa „Schwefelwandl“, do ktorej sa zmestí až 30 osôb.

V júli 2021 získal Baden ako jediné kúpeľné mesto v Rakúsku titul „Great Spa Town of Europe“ a zaradil sa tak k Svetovému kultúrnemu dedičstvu UNESCO.

baden_niederoesterreich

Viac informácií na www.roemertherme.atwww.tourismus.baden.at

2. tip: Balzam na dušu v Köflachu

Príjemná voda z Barbarinho prameňa napája bazény v kúpeľoch Therme NOVA Köflach v Štajersku. Vynikajúco pôsobí najmä proti reume a stresu.

Kúpele Therme a Hotel NOVA v Köflach sú vsadené do miernej štajerskej pahorkatiny, ktorá je i domovom Lipicanov. Moderný kúpeľný komplex neďaleko Grazu bol otvorený v roku 2004. Rozľahlý vodný a saunový svet ponúka rozmanité terapie a wellness procedúry. Šesť termálnych bazénov s rozlohou viac ako 1.000 m² napája Barbarin prameň. Voda pôsobí upokojujúco a pomáha pri reumatizme, ako aj slabom krvnom obehu a neurologických ochoreniach. Ideálnym miestom na oddych je veža Sonnenlichtturm. Vodopád a zátoka s okruhliakmi sa využívajú pri Kneippových procedúrach. V Therme NOVA Köflach vstúpite do celkom iných svetov: v modrej jaskyni „Blaue Grotte“ si odpočiniete na horúcich ležadlách za šumenia mora a v tropickom lese „Tropenwald“ na vás čaká parný kúpeľ. Terapeutický program zahŕňa masáže, fyzioterapiu a teplé procedúry.

therme_nova_koeflach

 Viac informácií na www.novakoeflach.at

3.tip: Sole-Felsen-Bad v Gmünde – pocit bez tiaže

Nechať sa nadnášať teplou slanou vodu? Potiť sa vo voňavom teple sáun? Či oddychovať v prírodných „lesných“ izbách? To všetko môžete v kúpeľoch Sole-Felsen-Welt v dolnorakúskom Gmünde. 

solefelsenbad_gert_perauer

Viac informácií na  www.solefelsenwelt.at

Zdroj foto: Niederoesterreich-Werbung(c)Michael Liebert, (c)Hotel und Therme NOVA Köflach, (c)SoleFelsenWelt, Gert Perauer.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.