Vytlačiť túto stránku

„Jarní ľudia“ a 8 zaujímavých faktov o nich

Napísal Kritína Chudá 12. marec 2023

Cítite to vo vzduchu? Prichádza jar. Marec je mesiacom jari, symbolikou nového života a ak ste sa narodili v tomto mesiaci, ste odvážni, silní, jednoducho ste hrdinova. Máte svoj vlastný svet plný fantázie, odovzdanosti emóciám, kreativite a fikciám. Ste štedrí a máte veľa kamarátov. 

freepik_young_w_0323

Verí sa, že v marci sa rodí viac chlapcov ako dievčat.

1. „Big boss“

Výskumy hovoria jasne. Ukázalo sa, že najviac generálnych riaditeľov sa narodilo v marci ako v ktorýchkoľvek iných mesiacoch.

2. Jarní „orlovia“

Štúdia ukazujú, že marcoví ľudia majú ten najmenší predpoklad ku krátkozrakosti. 

3. Optimisti a skvelí ľudia

Štúdia v roku 2014 zistila, že ľudia narodení v marci sú optimistickí ľudia. Vedia prejaviť veľa lásky, empatie a radi pomôžu slabším. Ich najdôležitejšie črty sú úprimnosť a láskavosť. Na druhej strane môžu byť rozmarní a mať svoje nálady. A ak náhodou spravíte krivdu, bude si to ešte dlho pamätať.

4. Alergie sa od nich držia ďalej

Jar je obdobím začínajúcich alergií. Alergia na prach, roztoče, peľ či kvety. Nič príjemné. No podľa štúdie z roku 2015 ľudia narodení v marci sa týmto alergiám úspešne vyhnú, Prečo? Totižto hneď po narodení sú vystavení alergénom vo vzduchu a ich telíčko tak posilňuje imunitný systém.  

5. Nočné sovy

Vo všeobecnosti je dokázané, že jarní či letní ľudia idú do postele v neskorších večerných hodinách ako tí, ktorí sa narodili na jeseň a v zime.

6. Ryby či baran?

Pred 20. marcom ryba a po 20. marci baran. Ryby sú vodné znamenie, sú považované za plaché, romantické, odľahlé a citlivé. Sú hlboko emocionálne bytosti s veľkou schopnosťou pre empatiu. Ich vášeň pre danú vec ostane počas celého života. Medzi známe Ryby patria Michelangelo (15. marca), Albert Einstein (14. marca) a Dr. Seuss (2. marca). Baran je zvedavé, energické a nepokojné znamenie. Sú presvedčení a priami.

7. Kreatívci

Štúdia vedená výskumníkom Markom Hamiltonom z University of Connecticut zistila, že ľudia narodení v "mokrých" mesiacoch sú veľmi kreatívni.

8. Kameň Akvamarín a kvet Narcis

Pre marcových ľudí je ten pravý minerál akvamarín. Akvamarín je považovaný za ukľudňujúci kameň, ktorý môže potlačiť obavy, podporiť odvahu a šťastie. Narcisy predstavujú znovuzrodenie, pretože je jedným z prvých kvetov jari.

Zdroj foto: Freepik


https://www.dazzling.news/a2042/characteristics-of-a-baby-born-in-march

https://www.mother.ly/news/6-reasons-march-babies-are-special-according-to-science

https://www.lilbabycakes.com/blog/fun-facts-march-born-babies/

https://www.romper.com/p/8-fun-facts-about-march-babies-that-youll-love-to-bring-up-every-chance-you-get-8431274