Ako si vybrať čižmy na zimu, aby sa hodili k vašim outfitom?

Letmým pohľadom do kalendára rýchlo zistíte, že zima je už za rohom. A keď sa pozriete na teplomer, bude sa vám zdať, že už aj prišla. Preto je na mieste otázka, či si máte na zimu čo obuť? Respektíve, či nenastal správny čas na nové čižmy?

shutterstock_boots_22

Vysoké čižmy dodajú vášmu outfitu maximálnu dávku elegancie

Základnou otázkou pri kúpe nových zimných čižiem je: vysoké alebo členkové? To záleží od toho aké outfity k nim chcete nosiť. A čo si budeme hovoriť, najlepšie je mať z každých aspoň jeden pár. Tak si môžete spraviť rovno dvojitú radosť.

Začneme elegantnejšou voľbou a to vysokými čižmami nad kolená. Ideálne sú hlavne pred dámy, ktoré často nosia šaty a sukne a to aj v zime. Nielenže ako tak zahrejú vaše nohy, ale skvelo sa hodia prakticky k akémukoľvek kabátu, ktorý k takýmto outfitom v zime rozhodne patrí.

Ak preferujete nohavice, budete zrejme preferovať úzke členkové čižmy

Ak patríte ku ženám, ktoré striasa už len pri pomyslení na kombináciu zimy a sukne, neostáva vám nič iné len zimu stráviť v nohaviciach. A práve pre tieto ženy sú ideálne úzke členkové čižmy. Či už preferujete nohavicové kostýmy, kombináciu nohavíc a košele, či rôzne overaly, úzke členkové čižmy nebude pod nimi vidieť.

V čom je však výber vysokých aj členkových čižiem na zimu rovnaký, je voľba materiálu. Ideálna je v tomto prípade koža, prípadne koženka ak sú kvalitné kožené čižmy mimo váš rozpočet. So správnou impregnáciou a starostlivosťou sa vám nestane, že by takéto čižmy premokli. Taktiež sa vyhnete vzniku nepekných škvŕn.

Rozhodne sa počas zimy vyhýbajte semišu. Sám o sebe totižto nie je vodeodolný a ak by ste si naviac kúpili bledé semišové čižmy, počas zimy a všadeprítomnej vody, či snehu by ste riskovali spomínané škvrny, ktoré na novej obuvi nechce predsa nikto.

Zdroj obrázka: Autor: Mariia Boiko / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.