Vďaka dobrému školskému batohu budete mať na všetko miesto

Mnohí rodičia a aj študenti očakávajú, že v septembri bude pandemická situácia natoľko priaznivá, že sa deti aj študenti vrátia do dlho zatvorených škôl. Či ste na základnej, strednej alebo vysokej škole, sú veci a predmety, bez ktorých sa nezaobídete. 

shutterstock_studentka21

Samozrejme, štýl a dizajn sa v priebehu rokov postupne mení s tým ako sa meníte aj vy.  Školské batohy sú nevyhnutnou súčasťou každého študujúceho. Ako si ale vybrať správny ruksak, ktorý vám vydrží dlhšie než len jeden školský či akademický rok? Tu je zopár tipov:

1.     Zvážte veľkosť a množstvo vačkov

Zamyslite sa nad tým, koľko predmetov budete mať a koľko učebníc a zošitov k nim potrebujete. Na základe toho si zvoľte dostatočne veľký batoh. Premyslite si tiež, aké vačky budete potrebovať. Vysokoškoláci možno ocenia zvlášť priehradku na notebook. Samostatný vačok na rôzne kozmetické produkty je tiež vítaný. Skúste sa zamyslieť nad týmito otázkami:

  • Potrebujem miesto pre notebook?
  • Budem chodiť na obedy? Ak nie, potrebujem miesto v batohu na box s jedlom?
  • Chcem mať samostatné miesto pre drobnosti ako kľúče, peniaze, fľaša, dáždnik..?

 2.     Vyberte si vhodný materiál

Materiál vášho ruksaku ovplyvní jeho váhu, vzdušnosť a aj všestrannosť. Syntetické materiály a materiály z kože vám vydržia najdlhšie a hocičo vám ich len tak nezničí. Syntetické batohy sú ľahšie než kožené, preto sa zamyslite nad tým, čo všetko budete v ruksaku nosiť. Polyester je vodeodolný a vhodnejší do daždivejšieho počasia než prírodné materiály. Nezabudnite tiež skontrolovať zipsy.

3.     Značka alebo nie

Ak už teraz viete, že chcete nejakú konkrétnu značku, ktorá je ale drahšia, tak si začnite šetriť peniaze a uistite sa, že daný ruksak za tie peniaze stojí. Pre tých, ktorí si nepotrpia na značkové ruksaky, je dobrou správou, že častokrát nájdete pekné a kvalitné ruksaky na internete aj vo výrazných zľavách, vďaka čomu ušetríte.

Zdroj obrázka: Shift Drive / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.