Ako vybrať dámske čižmy do siluety

Výber vhodných čižiem pre siluetu nám umožní dosiahnuť dokonalý efekt, zatrieť prípadné nedostatky našej postavy a zároveň zdôrazniť jej prednosti. Dnes vám poradíme, ako vybrať jesenno-zimné čižmy, aby ste v nich vyzerali a cítili sa dokonale v každej štylizácii.

shutterstock_boots20

Čižmy pre nízku dámu s okrúhlymi tvarmi

Ženy nízkeho vzrastu, ktoré navyše majú trochu viac zaoblenia, by si mali vybrať ženské čižmy so zvrškom priliehajúcim k lýtkam a na podpätku, najlepšie na silnom stĺpiku alebo kline. Je dobré staviť na model s predĺženou špičkou, ktorá vyrovná telesné proporcie. Zvršok čižmy by mal skončiť tesne pod kolenom a mať jednotnú farbu. Neodporúčame čižmy, ktoré majú plisovaný zvršok a strakaté sfarbenie, pretože takéto čižmy budú pôsobiť v neprospech nízkeho vzrastu a postava vďaka nim bude vyzerať ešte viac zaoblene. Nevysoké dámy by určite nemali nosiť členkové čižmy, najmä na plochej podrážke, pretože týmto spôsobom budú len zdôrazňovať svoj nízky vzrast.

Čižmy pre nízku a štíhlu dámu

Dámam s nízkym vzrastom, ale krásnou, štíhlou postavou odporúčame čižmy na podpätku. V tomto prípade si ženy môžu dovoliť tenký podpätok, ktorý zdôrazní štíhlu postavu a dodá jej ženskosť a ľahkosť. Dámy, ktoré vlastnia takúto postavu sa môžu pokúsiť nosiť čižmy s nízkym zvrškom, avšak za predpokladu, že sú farebne veľmi blízke k farbám spodnej časti oblečenia.

Čižmy pre vysokú dámu s okrúhlymi tvarmi

Vysoké ženy by sa mali vyhnúť čižmám s vysokým podpätkom, ktorý pridáva centimetre a robí siluetu neprirodzene dlhú. Dámske čižmy by preto mali byť na plochej podrážke alebo malom, širokom podpätku. Vyberajme čižmy so zvrškom priliehajúcim k lýtkam, avšak také, aby nepriliehali príliš silno, pretože by to mohlo zvýrazniť niečo silnejšie nohy. Vysoké dámy si môžu bez problému obuť čižmy nad koleno. Neodporúča sa, na druhej strane, nízky zvršok do polovici lýtka.

Čižmy pre vysokú a štíhlu dámu

Ženy vysokého vzrastu a elegantnej, štíhlej postavy budú najlepšie vyzerať v čižmách s plochým podpätkom so zaoblenou prednou časťou. V tomto prípade si môžu dovoliť o niečo viac strihov samotného zvršku - dobre vyzerať budú v čižmách pokrčených alebo zdobených prackami alebo strapcami. Ak si naopak vysoká dáma chce obuť čižmy na podpätku, mala by si vybrať len malý, nie príliš masívny, napríklad kolík alebo stĺpik

Na čo by ste ešte nemali zabudnúť pri výbere čižiem?

Už vieme, aký strih čižiem bude pasovať do našej siluety. Je tiež potrebné pamätať na to, aby ste nerobili určité chyby v štylizáciách, ktoré môžu spraviť, že aj tie najkrajšie štylizácie vyzerajú gýčovito. Predovšetkým odrádzame nosenie bielych čižiem na vysokom kolíku, ktoré sa stali symbolom lacnosti. Takéto čižmy je možné nosiť za výnimočných okolností, ku ktorým každodenné oblečenie určite nepatrí. Nezabudnime tiež, kupovať si čižmy vysokej kvality s odolným zvrškom zaisťujúcim stabilitu nôh. Nie je nič horšie ako šikovná žena v krásnej štylizácii, ktorá sa kýva do strán v čižmách s príliš tenkým zvrškom.

Dúfame, že naša rada pre Vás bude inšpiráciou pri nákupe čižiem na jesenno-zimnú sezónu.

Zdroj obrázku: milicad / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.