Trikrát ryba na tanieri

Viete, že rybie mäso, ako dôležitý zdroj bielkovín, zdravých tukov, vitamínov a minerálov, by malo byť aspoň jedenkrát týždenne súčasťou vášho jedálnička, a to vrátane detí, ale dbať na jeho pravidelnú konzumáciu sa vám nedarí?

PLNĚNÉ PARADAJKY
Tuniak Rio Mare v olivovom oleji, Basmati ryža, píniové orechy

riomare_20322

Ingrediencie pre 4 osoby:

Tuniak Rio Mare v olivovom oleji (4x 80 g)
Varená Basmati ryža 4 hrsti (160 g)
Šalotka 2 ks
Olúpané mäsité rajské jablko 4 ks
Cesnak 4 strúčiky
Sterilizované čierne fazule 4 pol. lyžice
Sterilizovaný cícer 4 pol. lyžice
Sterilizované biele fazule 4 pol. lyžice
Lúpané sójové bôby (Edamame) 4 pol. lyžice
Píniové orechy 2 pol. lyžice
Strúhaný parmezán 4 pol. lyžice
Kôra z jedného citrónu
Najemno nakrájaný listový petržlen 4 pol. lyžice
Olivový olej 4 pol. lyžice
Soľ, čierne korenie na dochutenie

Postup:

1, Olúpané rajské jablká najprv vydlabeme a vložíme do pekáča na pečenie. Rajské jablká zvnútra osolíme a okoreníme.
2, Na vopred zahriatu panvicu nalejeme olivový olej, na ktorom orestujeme cesnak spoločne s tuniakom v olivovom oleji.
3, Do takto pripraveného základu postupne pridávame odkvapkané biele a čierne fazule, sójové bôby, cícer, píniové orechy a vopred uvarenú Basmati ryžu.
4, Pripravenú náplň dôkladne premiešame, osolíme a ochutíme drveným čiernym korením, prevoniame nastrúhanou kôrou z citrónu a zastrúhame parmezánom.
5, Zmes postupne plníme do vopred pripravených rajských jabĺk.
6, Naplnené rajské jablká vložíme do vopred zahriatej trúby. Pečieme 5 minút pri 160°C.

Servírovanie: Gratinované rajské jablká pred servírovaním pokvapkáme olivovým olejom a pre intenzívnejšiu arómu nastrúhame čerstvú citrónovú kôru.

Tip: Jarná súťaž s Rio Mare!

Bez ohľadu na to, či varíte sami pre seba alebo na vás doma čaká kopec hladných krkov. Spolu s obľúbenými receptami máte hotovo doslovne za pár minút! Preto na nič nečakajte a spojte príjemné s užitočným – pri nákupe akéhokoľvek produktu Rio Mare totiž môžete teraz vyhrať jednu zo 400 súprav fantastických panvíc Tefal Ingenio Eco Respect – zaregistrujte účtenku a šanca na výhru je vaša! 

Ako sa do súťaže zapojiť? Je to tak jednoduché – stačí zakúpiť ľubovoľný produkt Rio Mare, kdekoľvek v Slovenskej republike vrátane e-shopov, zaregistrovať účtenku na www.riomaresutaz.sk a potom už len dúfať, že budete medzi šťastnými výhercami. Súťaž trvá od 1. 4. do 31. 5. 2022, na konci každého mesiaca bude vylosovaných 100 výhercov súprav panvíc Tefal Ingenio Eco Respect a počet registrácií nie je obmedzený!

Filet z pražmy červenej  s divokou špargľou a šafránovou omáčkou

kotanyi_20322

Ingrediencie pre 4 osoby:

4 vykostené filety z pražmy červenej
300 g divokej špargle
hladkú múky
Kotányi citrónové korenie
čerstvo mletú morská soľ a čierne korenie Kotányi z mlynčeka
Kotányi Olivový olej

Na omáčku:
100 ml rybacieho alebo kuracieho vývaru
2 dcl bieleho vína
120 ml smotany
40 g masla
citrónovú šťavu
štipku cukru
Kotányi šafrán pravý
čerstvo mletú morská soľ a čierne korenie Kotányi z mlynčeka

Na ozdobenie:
žeruchu
kvety kapucínky väčšej
Kotányi Glacé s príchuťou šafránou
Kotányi Glacé Classic

Postup:

Divokú špargľu varte v slanej vode asi 1-2 minúty, následne vložte do ľadovej vody. Filety prekrojte na polovicu a dochuťte Kotányi citrónovým korením. Obaľte múkou a restujte filety na olivovom oleji z oboch strán. Na prípravu omáčky zredukujte vývar spolu s bielym vínom na polovicu. Pridajte smotanu a trochu citrónovej šťavy, dochuťte soľou, korením, šafránom, štipkou cukru a chvíľu povarte. Pridajte maslo a omáčku napeňte mixérom.
Pred podávaním špargľu polejte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením. Divokú špargľa umiestnite do stredu taniera, na vrch položte filety a polejte šafránovou omáčkou. Ozdobte žeruchou, jedlými kvetmi a Kotányi Glacé s príchuťou šafránu a Glacé Classic.

Fish & Chips, alebo treska v chrumkavej strúhanke a hranolčeky z rúry

Kto by nepoznal fish and chips, tradičné anglické jedlo, ktoré býva vyprážané v oleji a servírované v liste včerajších novín? Túto vyprážanú pochúťku môžete trochu odľahčiť a oboje, teda ako rybu, tak aj hranolčeky, pripraviť v rúre. Keď skombinujete horúci vzduch a paru, upečie sa treska tak, že bude vo vnútri krásne šťavnatá a strúhanka na jej povrchu chrumkavá a do zlatista upečená s minimom tuku. Vyskúšajte skvelý recept Kayi z blogu S vášňou pre jedlo a na rybie prsty môžete navždy zabudnúť.

whirpool_1_20322

Ingrediencie pre 4 osoby:

600 g filietu z tresky
1 vajce
1 lyžicu dijonskej horčice
kôru z polovice citróna
 ½ lyžičky sušeného cesnaku
1 lyžicu hladkej múky
panko strúhanku (špeciálna strúhanka s hrubšou štruktúrou)
¾ kg zemiakov
olej
soľ a čierne korenie

Postup:

1. Najskôr pripravte hranolčeky. Olúpané zemiaky nakrájajte na dlhšie hranolčeky, pod tečúcou vodou opláchnite a osušte v utierke. Hranolčeky pokvapkajte asi dvoma lyžicami oleja, premiešajte a rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
2. Vložte do rúry a pečte asi 20 minút pri 200 °C. Pokiaľ máte doma parnú rúru, ideálny je program na teplovzdušné pečenie pri teplote 200 °C so strednou úrovňou pary.
3. Medzitým si pripravte rybu: tresku nakrájajte na jednotlivé plátky, osoľte a okoreňte zo všetkých strán.
4. Pripravte si obaľovaciu zmes, na ktorú prešľahajte vajce s dijonskou horčicou, nastrúhanou citrónovou kôrou a sušeným cesnakom.
5. Plátky ryby najskôr obaľte v múke, potom vo vaječnej zmesi a nakoniec v panko strúhanke.
6. Obalenú rybu ľahko pokvapkajte olejom, rozložte na rošt na pečenie a vložte do rúry nad plech s hranolčekmi. Tresku pečte spoločne s hranolčekmi ešte ďalších 20 minút do zlatista.
7. Podávajte s hráškom, ktorý len rozmrazíte a vidličkou popučíte nahrubo, s tatárskou a mesiačikom citróna na pokvapkanie.

Dobrú chuť!

2 produktové tipy:

Kaya má doma kombinovanú parnú rúru Whirlpool W11I OP1 4S2 H s Wi-Fi a senzorovou technológiou 6. ZMYSEL, ktorá sama stráži pečenie podľa zvoleného programu a nastavených parametrov pri minimálnej spotrebe energie. Je vybavená i technológiou SteamSense+ na prípravu jedla pomocou teplého vzduchu s tromi stupňami pary i pre varenie v 100% pare. Rúra s mnohými ručnými aj špeciálnymi funkciami a automatickými programami umožňuje piecť až na štyroch úrovniach naraz bez zmiešania chutí a vôní. O čistotu sa postará samočistiaci parný systém HydroClean za pomoci kombinácie pary, smaltovaného povrchu a špeciálneho čistiaceho cyklu, pred otlačkami prstov ochráni špeciálna povrchová úprava Silver Ice. Poteší aj tlmené dovieranie dvierok rúry. Odporúčaná predajná cena 1 199 €.
Více na www.whirlpool.sk

whirpool_2_20322

Prečo práve INGENIO ECO RESPECT?

Riad Ingenio Eco Respect značky Tefal je kombináciou dokonalých výsledkov a dlhodobého výkonu spolu s ekologicky ústretovým prevedením. Telo série Tefal Eco Respect je vyrobené zo 100 %
z recyklovaného hliníku. Zliatina, z ktorej je riad vyrobený, navyše vyžaduje pri výrobe až o 90 % menej energie než pri spracovaní nového hliníku*. Balenie obsahuje 2 panvice a praktickú odnímateľnú rukoväť, ktorá uľahčuje manipuláciu. Jednoducho tak panvice premiestnite zo sporáku do trúby, prípadne potom
zo zvyškom večere upracete do chladničky, kde vám rukoväť nebude zaberať miesto. Rad Eco Respect prispieva k ochrane životného prostredia a zároveň poskytuje nekompromisný výkon – je ideálnou voľbou do kuchyne. *Recyklovaný hliník v porovnaní s novým hliníkom.

tefal_20322

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.