Vytlačiť túto stránku

Ošetrovanie nechtov

Napísal femme 13. august 2022

Krásne ruky ženy či muža vždy upútajú pozornosť a u mnohých bezprostredne podnecujú i erotickú predstavivosť. Krásne môžu byť nielen ruky dokonalých rozmerov a tvarov, ale aj ruky, ktoré sú viditeľne pestované. 

zdrave_nechty18

A keďže najnápadnejšie sú v tejto súvislosti nechty, povieme si niečo o ich ošetrovaní, úprave a ochrane:

1. Veľmi dôležité je pravidelné pilovanie nechtov (min. raz za 14 dní). Vyhnete sa tak oslabovaniu, "rozstrapkávaniu" a lámaniu nechtov. Treba však používať kvalitný pilník a nechty tvarovať do mierneho oblúčika.

2. Samozrejmosťou by malo byť ošetrovanie nechtov. Skutočným balzamom je pre necht a pokožku okolo neho olejový kúpeľ. Okrem značkových ošetrujúcich olejov môžete použiť aj zohriaty olivový olej. Záderov sa zbavíte pravidelným krémovaním okolia nechtov špeciálnymi prípravkami a zatláčaním pokožky špachtličkou.

3. Dokonalú ochranu nechta predstavuje lakovanie. Prostredníctvom podkladových, spevňujúcich a fixačných lakov docielite, že vaše nechty budú hladké, pevné a chránené. Na lámavé nechty naneste najskôr spevňujúci lak, po zaschnutí podkladový vyrovnávací lak, potom prvú vrstvu farebného laku, po dokonalom zaschnutí opäť vyrovnávací lak, následne druhú vrstvu farebného laku a nakoniec fixačný lak s vysokým leskom. Oberie vás to síce o nejaký ten čas, ale vaše nechty budú kvalitne ošetrené a výborne chránené.

4. Najväčšou chybou je zabúdať na prevenciu. Všetka námaha venovaná ošetrovaniu a krášleniu nechtov bude márna, ak budete domáce práce vykonávať bez ochranných rukavíc! Rovnako dôležité je používať pri odlakovaní jemné odlakovače bez acetónu!

Tip na záver: Ak vás nevedia nadchnúť farebné nechty a vyznávate prirodzený vzhľad, urobte si francúzsku manikúru - okraje nechtov sa pri nej (za použitia špeciálnych pomôcok) nalakujú na bielo a po zaschnutí laku sa celé nechty ešte prelakujú farebným lakom v odtieni nechtového lôžka. Druhou možnosťou je japonská manikúra, ktorá však vyžaduje odborný prístup - nechty sa pri nej leštia špeciálnou kožou, pastou a púdrom.