Účesové variácie

V novom roku sú stále aktuálne drdoly na mnohé spôsoby česania a „konské“ copy, či vrkoče rôznych dĺžok vlasov.


Dominujú všetky tvary a formy drdolov, ktoré tu už v minulosti boli. Podľa dĺžky a objemu vlasov si učešete veľké, malé, uhladené a  strapaté formy drdolov. Zaujmú farebné variácie prameňov vlasov  z 50-tych rokov v kombinácii s novým, moderným objemom a zložitými geometrickými tvarmi. Do popredia sa tlačí skôr neusporiadaný vzhľad ako jeho hladké formy. Pomocou trsov vlasov kaderníci docielia nové štruktúry a objemy účesov. Spájajú tak praktickú stránku s eleganciou. Zvoliť môžete klasický drdol na spodnej časti krku, alebo jednoduchší variant uzla, ktorý zvládnete aj bez zrkadla, ale budete vždy elegantná. Na tie zložitejšie drdoly, ktoré však zvládnete aj doma, potrebujete vlasové donuty, gumičky, sponky, vlásenky a kefu. Pre dlhšie vlasy, je vhodný drdol v kombinácii so zapletenými francúzkymi vrkočmi po bokoch, ktoré nakoniec dáte do gumičky a zatočíte do drdolu na krku.
Ultra-hladké varianty účesov oživíte geometrickými prvkami, ktoré vytvoríte napríklad diagonálnymi cestičkami na temene hlavy.

Ak potrebujete pridať na výške, zvoľte objemový účes, ktorý začína hneď za vrcholom hlavy, tupírované vlasy, objem dodávajúca pätka vlny a banánový účes, vám zaručene pridajú na centimetroch, ale pozor, vašu tvár predĺžia. Svetoznáma  herečka Tippi Hedren, matka Melanie Griffith, v 60-tych rokoch preslávila klasický banánový účes, ktorý si aj dnes môžete pripraviť. Typický účes banán dosiahnete, ak si zopnete vlasy do nízkeho copu a pevne ich zatočíte a vlasy vyťahujete smerom k vrcholu hlavy. Nakoniec účes spevnite vlásenkami.

 
Copy a vrkoče
Aby netrpeli vaše vlasy, používajte vhodné vlasové doplnky, to sa týka hlavne pri úprave copov. Zvoľte širšie a jemnejšie čelenky, gumičky a štýlové sponky a spony. Zdá sa, že úprava vlasov do copu sa javí ako najjednoduchšia zo spomínaných účesov.  Aby však vlasy pôsobili zdravo a cop upravene, musíte vlasy pravidelne zastrihávať, aby nedochádzalo k rozštiepeniu končekov. Zapletané vrkoče môžete centrovať, alebo elegantne zapliesť na druhu stranu tváre a potom voľne nechať ležať na pleci.

V 50-tych rokoch sa umiestňovali copy vysoko na hlave, v 60-tych rokoch boli copy "neposlušné" v kombinácii s natupírovaným objemom vlasov. Elegantný vzhľad a výzor tváre získate vyžehlením vlasov a pevným zopnutím do copu. Objemový cop z jednej strany pôsobí veľmi mladistvo a šik. V súčasnosti nič nepokazíte, ak si upravíte malý cop aj z krátkych vlasov vytvárajúci trs, s ktorým budete veľmi aktuálna.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.