Zlodej kolagénu

Množstvo kvalitného kolagénu a elastínu sa znižuje jednak vekom, ale aj v dôsledku slnečného žiarenia.


„Aj v zimnom období sa vystavujeme napríklad na horách, či na exotických dovolenkách nadmernémum slneniu. Práve pri dlhodobom slnení, prenikajú dlhovlnné UVA lúče z osemdesiatich percent hlboko do spojivového tkaniva, kde poškodzujú kolagénové a elastínové vlákna.“, vysvetľuje Marie Lánová zo súkromného kozmetického centra.

Kolagén si telo dokáže vyrábať aj samo, ale táto produkcia sa s postupujúcim vekom znižuje. Na zachovanie zdravej a pružnej pokožky bez vrások je vhodné ho dopĺňať vo forme vitalizujúcich tabliet Collagenceutical biovital, ktoré obsahujú nielen hydrolyzovaný kolagén a kyselnu hyalurónovú, ale aj rad minerálnych látok a výťažkov z rastlín, ktoré spevňujú pokožku, zlepšujú jej prekrvenie a sťahujú póry. Tabletky zároveň zabraňujú vypadávaniu vlasov a podporujú rast vlasov a nechtov.

Veľmi účinné je súčasne aplikovať kolagén aj priamo na pokožku v podobe biotechnologického séra Collagenceutical. „Nielenže dopĺňa nedostatok kolagénu, ale tiež vracia pleťové bunky do aktívneho stavu, na ktorý „vekom zabudli“.“, hovorí kozmetička a dodáva, že dlhodobým užívaním biotechnologického séra sa zlepší pevnosť, pružnosť aj hydratácia pokožky. Unikátna kombinácia peptidov, glykoproteínu z Južného oceánu a kyseliny hyalurónovej v lipozómovej forme výrazne ovplyvňuje stav aj vzhľad pleti. Nie je bez zaujímavosti, že je tiež nenahraditeľným pomocníkom na aplikáciu botoxu a gélových výplní.
„Hlavnou zásadou je nanášanie séra na čistú, ešte vlhkú pokožku.“, upozorňuje kozmetička. Už po niekoľkých minútach môžete natrieť pleťovým krémom a naniesť make-up. Na záver si tvár ľahko prepúdrujte – nebude sa toľko lesknúť a bude vyzerať sviežo a zdravo.

Účinné látky kozmetických prípravkov prijme len vyčistená pleť
„Ak nie je nečistota z kožného povrchu pravidelne ostraňovaná, stráca pokožka svoj pekný vzhľad, stáva sa zvednutou a robí dojem staršej.“, objasňuje ďalej Marie Lánová a pripomína, že účinok kozmetických prípravkov  bude vďaka nečistotám tiež obmedzený.

Preto by sa každé ráno malo začať čistením pleti. Najšetrnejšie a pritom najdôkladnejšie je ošetrenie čistiacim gélom proti jemným vráskam. Siahnite po tom, ktorý obsahuje hexapeptid, kyselinu hyalurónovú v lipozómovej forme a molekulárny film, vďaka ktorému je pokožka čistejšia a hladšia. Večer odstráni čistiaci gél make-up a ďalšie nečistoty bez toho, aby kožu vysušil. Prenikne až k bunkám epidermy, čím zjemní pleť vystavovanú v priebehu dňa poveternostným podmienkam, vráti jej sviežosť a účinne ju zregeneruje. V koži sa odohráva počas noci veľa chemických procesov a preto je potrebné dopriať pleti dôkladný odpočinok.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.