„Zázračný prípravok“ na rast vlasov

Opäť tu máte poradňu, v ktorej vám poradí a zbaví vás mýtov, odborník na vlasy Dodo Jankovič zo salónu Pierot.


Postupne vyberáme vaše otázky, ktoré ste nám poslali v ankete a v spolupráci so salónom Pierot vám chceme čo najlepšie poradiť. Vďaka dobrým radám ušetríte čas, ktorý venujete zháňaniu rôznych „zázračných prípravkov“ a zbytočne vám vyťahujú peniaze z peňaženky.

Otázka: Aké prípravky použiť na rýchlejší rast vlasov?
Dodo Jankovič: Toto je vďačná téma rôznych diskusných fór. Niekedy sa až nestíham čudovať, čomu všetkému sú ľudia ochotní uveriť. Určite ste už počuli o zaručených „babských“ radách, vodičkách a prípravkoch. Zabudnite na ne.
Vlasy za mesiac narastú približne o 1,5 cm, u niektorých ľudí to môže byť viac, u iných menej. Ak máte vlasy dlhšie a štiepia sa vám konce vlasov, môžete mať pocit, že vlasy akoby nerástli. Záleží na genetike a celkovej výžive. Možno ste sa narodili s vlasmi, ktoré nie sú dostatočne silné, nemajú dostatok výživy a tak narastú iba do určitej dĺžky. Zamerajte sa preto na dostatočnú vnútornú výživu v podobe vitamínov a vhodnej stravy.(vitamín B, zinok).
Zvonku môžete korienky stimulovať masážou hlavy, používaním vhodnej vlasovej kozmetiky ako aj vhodnou a šetrnou úpravou vlasov. Toto vaše vlasy podporí, ale netreba čakať, že za mesiac vám vlasy narastú o 20 cm. To je nereálne.
Ak potrebujete, aby vám vlasy narástli na „určitú“ príležitosť, tak si ich nechajte predĺžiť. Využiť môžete aj tzv. metódu clip - in, kde sú jednotlivé trsy vlasov upevňované pomocou klipov.

Otázka: Ako by sa mali ošetrovať  kučeravé vlasy a ktoré produkty sú vhodné na úpravu  suchých vlasov pri každodennej úprave
Dodo Jankovič: Zo skúsenosti môžem povedať, že asi 90 % kučeravých vlasov je suchých. Preto si dajte pozor aj na rôzne chemické úpravy, ktoré ich ešte viac vysúšajú. Suché a kučeravé vlasy sa ľahko lámu, preto je dôležité venovať im zvýšenú starostlivosť. Šampón a maska je základ, o ktorom hovorím, takmer v každej poradni. Vy však potrebujete naozaj špeciálnu vlasovú kozmetiku. Odporučil by som vám rad Oleo Curl od Kérastase. Šampónová kúpeľ zabráni krepovitosti a maska vlasy vyživí. Siahnite ale aj po dodatočnej starostlivosti vo forme sér. Pomôcť by vám mohlo sérum Elixir Ultime, ktoré si nanesiete na vlasy už od korienkov na celú noc a potom si ráno vlasy umyjete (netreba už použiť balzam). Vlasové vlákno bude hebké a vyživené. Toto sérum však oceníte aj počas bežného dňa, pretože sa dá nanášať aj na suché vlasy bez toho, aby ich neprirodzene zaťažilo. Použiť sa dá aj na mokré vlasy po umývaní, kedy chráni pred následnou úpravou teplým vzduchom.



Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.