Vytlačiť túto stránku

Doprajte si trendy farbu vlasov

Napísal femme 16. september 2019

Vlasy sú väčšinou to prvé, čo si na človeku všimneme. I keď samozrejme nie vždy je to tak. Práve preto sa snažíme, aby naše vlasy, najmä vlasy žien, boli vždy krásne zdravé. Keďže existuje už mnoho šetrných farieb, tak sa nemusíme obávať o to, že farbenie naše vlasy zničí. 

hair 0617 1200x800

Farbu na vlasy si ale treba vyberať obozretne a nemali by sme to s farbením vlasov preháňať. Taktiež časté odfarbovanie na svetlé farby a následné zafarbovanie na tmavé farby, nie je veľmi šetrné ani vtedy, keď použijeme tú najkvalitnejšiu farbu. Ak si ale vlasy farbíme s mierou, maximálne raz za mesiac, tak si môžeme dopriať farby od výmyslu sveta.

Platinová blond

 

Ak chcete začať s nejakou výraznejšou farbou, ale obávate sa veľmi výstredných farieb, tak vyskúšajte práve platinovú blond. Treba ale myslieť na to, že táto farba nesvedčí úplne každému. 

Čím ste svetlejší typ s bledou tvárou, často sa vám spáli pokožka, máte modré, alebo zelené oči, tak tým viac vám bude táto farba svedčiť. Ak ste skôr tmavší typ, máte hnedé oči a pekne sa vždy opálite, tak vyskúšajte radšej zlaté odtiene blond farieb. 

Táto farba je známa svojimi studenými odleskami, ktoré idú až do modra, alebo mierne fialova. Čím menej ide do žlta tým lepšie. Na prvý krát je lepšie zájsť do kaderníctva, kde sa odborný personál pokúsi čo najlepšie splniť vaše očakávania.

Pestré odtiene vlasov

Keď máte chuť na niečo bláznivé a odvážne, tak môžete siahnuť po pestrých farbách vlasov. V poslednej dobe sú najviac obľúbené najmä fialové, zelené, modré, alebo ružové odtiene. Myslite ale na to, že pri týchto farbách sa ťažko odhadne, či vám pristanú a aký bude výsledný odtieň.

Ak nechcete veľmi riskovať, tak vyskúšajte dočasnú farbu. Existujú rôzne farebné spreje, kriedy na vlasy, alebo zmývateľné farby na vlasy. Vyberte si jednu z týchto možností a ľahko zistíte, či je práve táto farba pre vás. Ak nie tak ju jednoducho zmyjete. Ak sa vám farba zapáčila, tak siahnite po trvalej farbe, alebo sa zverte do rúk skúseného kaderníka.

Uhľovo čierna

V prípade, že máte radi čiernu farbu, tak možno túžite aj po krásnej havranej hrive. V tomto prípade si tiež treba dať pozor, či je táto farba práve pre vás. Čierna farba vlasov svedčí najmä tmavým typom. Sú to ľudia, ktorý majú tmavú farbu očí, ľahko sa opália do hneda a majú celkovo tmavšiu pokožku. 

Ak ale túžite po čiernej farbe a ste svetlý typ, tak to môžete pokojne vyskúšať prostredníctvom dočasných farieb na vlasy, ktoré boli už spomenuté.

V prípade, že vás nejaká farba zaujala a túžite po nej, tak určite sa radšej zverte kaderníkovi, ktorý vám pomôže, alebo vám poradí kvalitné farby na vlasy.