Skvelé výhody oddelených spální? Nezávislosť, krajšia pleť aj dobrá imunita...

Napísal Kristína Chudá 20. marec 2023

Oddelená spálňa? Áno, či nie.. To je téma, ktorá po niekoľkoročnom vzťahu pravdepodobne príde skôr či neskôr na pretras aj k Vám. Možno máte pri zavedení tohto režimu strach z odcudzenia a ďalších negatív, ale čo sa tak zamyslieť nad pozitívami?

proerecta_3_mala

Nezávislosť v tom, kedy ísť spať aj vstávať

Síce si rozumiete, ale vy ste sova a on škovránok? Rada pozeráte do noci skvelý napínavá film a on nemá problém ísť spať po správach. Ráno sa naopak vaša rola vymení, vy ste alergická na každé šuchnutie a on by už najradšej s veľkým hrmotom chystal raňajky? A práve v týchto prípadoch môžu oddelené spálne predísť zbytočne zlej nálade a konfliktom.

Kvalitný spánok, krajšia pleť aj dobrá imunita

Bez kvalitného spánku jednoducho nie ste sami sebou. Bez kvalitného spánku trpí nielen fyzické a duševné zdravie, dlhodobý spánkový deficit pridáva vrásky a kilogramy a oslabuje imunitu! V neposlednom rade je kvalitný spánok dôležitý ako pre výkon v práci, tak aj pre „výkon“ v posteli, a to najmä pre mužov. Vedci už v mnohých štúdiách potvrdili, že nedostatočný spánok má už po niekoľkých dňoch negatívny vplyv na hladinu testosterónu. Ďalej vedecké štúdie poukazujú na skutočnosť, že zdieľané lôžko môže byť z pohľadu kvality spánku dosť problematickou záležitosťou. Mnohí partneri sa totiž počas spánku navzájom rušia.

Rána s navoňaným a oholeným „fešákom“

Zatiaľ čo muži ranný sex obvykle milujú, mnoho žien mu naopak neholduje s takým nadšením ako ich náprotivky. Dôvodov býva viacero. Ženskému libidu svedčí, ak sa cíti žena príťažlivá, upravená, jednoducho ak má pocit, že jej to pristane. A k tomu všetkému potrebujeme aspoň pár minút pri zrkadle v kúpeľni. Moment vítaného „ranného dobrodružstva“ stráca pre mnohé ženy kúzlo s pribúdajúcimi rokmi. A ak im navyše pod perinu vkĺzne neoholený a rozstrapatený vášnivec s páchnucim dychom, stáva sa ranný sex doslova výzvou. Oddelené spálne môžu v takýchto prípadoch prispieť k tomu, že vášnivé rána budú mať trochu iný scenár.

Dobrodružnejšia intimita

Oddelené spálne môžu vo vzťahu ponechať jemný moment napätia a prekvapenia, ktorý je v dlhodobých vzťahoch obvykle po čase veľmi vítaný. „Zaklope na dvere, alebo nezaklope? Mám si vziať tú čiernu saténovú košeľu so špagetovými ramienkami a zaklopať ja?“

Dohovorte si pravidlá

Oddelené spálne samozrejme nie sú pre každého, niektorým párom prospejú a osviežia ich vzťah aj osobný život, iným párom svedčať nebudú. Jediné riešenie, ako zistiť, čo vyhovuje vám, je oddelená spálňa po dohovore na pár dní. Žiadne správne a jediné riešenie v tomto smere neexistuje. Všetko závisí iba od vzájomnej dohody, nikde nie je napísané, ako má ideálne spolužitie vyzerať! To, čo vyhovuje jednému páru, druhému vyhovovať nemusí. Pokojne je teda možné, že zistíte, že v pracovné dni vám vyhovujú oddelené postele a od piatku do nedele budete radi počúvať oddychovanie toho druhého.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.