Vytlačiť túto stránku

Je to skutočne tak? Mýty o vzťahoch...

Napísal femme 10. november 2022

Muži majú svoju predstavu o ženách a ženy zase o mužoch, nie raz sú to však mýty, ktoré sú na hony vzdialené od pravdy. Viackrát život potvrdil, že náš obraz o druhom pohlaví je mylný a že to čo je prirodzené ženskému vnímaniu, pociťujú a vyhľadávajú aj muži.

znak_f_m20

Staré zaužívané rozdelenie na silného muža a slabú romantickú ženu už dávno neplatí a je na zamyslenie, či to tak aj niekedy bolo. Všetky tieto mýty slúžili na zaškatuľkovanie a odlíšenie pohlaví, ale v skutočnosti všetko záleží len od individuálneho prístupu a prijímania našich potrieb. Vybrali sme pre vás niekoľko „zaručených“ právd o mužoch, ktoré možno ľahko spochybniť a vyvrátiť životnými skúsenosťami.

Predstavy o vzťahu a sexe vo svete mužov

Vzťahy

Predstava: Mužov zaujímajú a priťahujú len mladšie ženy do 30 rokov.
Skutočnosť: Všetko závisí od chémie, ktorá funguje medzi mužom a ženou a nezáleží na veku, vek zohráva svoju úlohu len v prípade ak ide o povrchný vzťah.

Predstava: Práve muži si vyberajú svoju nastávajúcu partnerku podľa vzhľadu.
Skutočnosť: Je to obojstranné, že najskôr zaujme vzhľad, ale potom sa obidve pohlavia sústredia aj na podstatnejšie veci dôležité pre ich vzťah.

Predstava: Muži trpia, keď musia nakupovať.
Skutočnosť: Pravda je tá, že trpia, keď musia nakupovať s partnerkami. V prípade, že sú v kníhkupectve alebo v obchode s hudbou, strávia tam nekonečný čas...

Sex

Predstava: Len muži neustále myslia na sex.
Skutočnosť: Aj ženy, podobne ako muži neustále myslia na sex, ale nedávajú to silou mocou najavo. Robíme to jednoducho inteligentnejšie.

Predstava: Muži strácajú „pôdu pod nohami“ ak uvidia dlhonohú blondínu s bohatými prednosťami.
Skutočnosť: Koľko chutí toľko názorov, to platí aj pre vlastný ideál každého jednotlivca.

Na záver by sme mohli použiť posledný argument, ktorý hovorí za všetky a chrakterizuje mužov.

Predstava: Len ženy vedia robiť viac vecí naraz.
Skutočnosť: Muži nie sú schopní robiť viac vecí naraz, pokiaľ ide o niečo, čo robiť nechcú!