Vytlačiť túto stránku

Čo možno neviete... (II.)

Napísal femme 07. september 2022

... o sexe, alebo, čo hovorí o dôležitých detailoch sexuálneho života francúzska príručka sexu a milovania... V druhej časti si rozoberiem, ako ovplyvňuje naše oblečenie a a alkohol a jedlo,  ktoré sú veľakrát zrádné...

shutterstock_couple_22

Šaty robia človeka, ale aj dotvárajú atmosféru

Aj žena očakávajúca svojho sexuálneho partnera v intimite bytu, by mala byť na začiatku stretnutia oblečená alebo polooblečená. Fantázia milenca, ktorá sa musí zapojiť do hry, totiž zohráva nesmierne dôležitú úlohu. Žena by, pravdaže, mala vedieť, ako zdôrazniť svoje prednosti: v prípade príťažlivého poprsia môže uplatniť odvážne negližé s veľkým výstrihom, ak je vlastníčkou príťažlivých nôh, mala by pozornosť sústrediť práve na ne a využiť erotický efekt šiat či negližé s výrazne krátkou sukňou.

Silný erotický účinok má, samozrejme, spodná bielizeň. Fádnu či športovú spodnú bielizeň treba v úvode milostného stretnutia chápať ako výrazné faux pas! Pre erotické zámery je vhodné zvoliť čipkovú bielizeň, najlepšie čiernej farby (čierna farba bielizne vyžaduje mäkké bodové osvetlenie; žiadne biele žiarivkové svetlo alebo "tupé" centrálne osvetlenie miestnosti!); biela či pastelová farba bielizne môže mať síce výraznú estetickú hodnotu (na módu pred milostným aktom treba zabudnúť!), no jej erotická účinnosť je v porovnaní s čiernou farbou bielizne nízka. Samozrejmosťou je rovnaká farba bielizne a kombiné, v prípade čipkovej bielizne musí byť aj kombiné zdobené čipkou.

Veľmi dôležitou súčasťou celkového vzhľadu ženy je obuv. Domáce papučky lákajú skôr k odpočinku než k milostným hrám a obuv určená na vonkajšie prostredie je rovnako nevhodná. Ideálnym kompromisom sú ľahké topánky na vysokých podpätkoch, ktoré modelujú tvar nohy a pôsobia mimoriadne žensky (výber vysokých podpätkov by sa mal stať otáznym iba v prípade, ak je žena vyššia alebo rovnako vysoká ako muž...)

Za úplne nevhodné oblečenie pre milostné stretnutie treba považovať nohavice, pyžamo, pančuchové nohavičky, bielizeň z kategórie unisex, farebné alebo sieťované pančuchy a ponožky. Erotickú atmosféru dokonale udusia aj froté župany (zvlášť, ak sú farebné a pruhované) a domáca "zdravotná" obuv.

U mužov by mala byť samozrejmosťou čistá košeľa bez náznaku pachu potu, vkusná kravata a elegantné topánky. Väčšinu žien priam odpudzuje, keď má muž oblečené tričko (úplným erotickým zúfalstvom je tričko bez rukávov!) a trenírky, ale aj "boxerky"...

Alkohol a jedlo

Očakávať od alkoholických nápojov alebo jedla citeľné afrodiziakálne účinky je marnosť... Minimum alkoholu síce môže príjemne uvoľniť, no prekročenie tejto miery má celkom opačný výsledok - chuť na sex sa utlmí, telo sa stáva unavené a "nevládne"...

Pokiaľ ide o pokrmy, odporúča sa skôr jedlo bohaté na kalórie, ale(!) dobre stráviteľné a v menšom množstve - napríklad ryby, kaviár, grilované mäso či tatársky biftek (s horčicou!).

Zdroj foto: Shutterstock