Vytlačiť túto stránku

Ako vylepšiť vzhľad bielej kuchyne - rýchlo a jednoducho

Napísal KČ 18. júl 2022

Moderné biele kuchyne sú elegantné a sofistikované, a to hlavne vďaka novým odtieňom a materiálom, ktoré všetko zmenili. Tieto priestory sa stali mimoriadne obľúbenými z niekoľkých dôvodov. Biela kuchyňa má neutrálne farby, ktoré sa hodia k akémukoľvek štýlu zariaďovania domácností, bez ohľadu na váš osobný vkus.

Umožňuje vám pridať rôzne zábavné farebné akcenty, a to bez obáv z agresívneho stretu farieb. Biele provence kuchyne s francúzskym štýlom sú tiež skvelým plátnom pre akcenty a detaily. Zároveň prinášajú do miestnosti pocit prirodzeného svetla. Čítajte ďalej a dozviete sa viac o tom, ako dosiahnuť, aby vaša biela kuchyňa vyzerala lepšie ako kedykoľvek predtým!

Povrchové úpravy bielej kuchyne

Biele skrinky a pracovné dosky sú krásne, ale sú magnetom na odtlačky prstov a nečistoty. Vaša biela kuchyňa bude potrebovať časté čistenie, aby vyzerala čo najlepšie. Našťastie môžete zmeniť povrchovú úpravu tak, aby sa ľahšie udržiavala v čistote.

shutterstock_kitchen_white22

Zdroj foto: New Africa / Shutterstock.com

Existuje niekoľko úprav, z ktorých si môžete vybrať. Môžete zvoliť drevo alebo kov, aby vaša kuchyňa pôsobila rustikálnym dojmom. Môžete tiež vyskúšať povrchovú úpravu z prírodného kameňa alebo mramoru, aby ste dosiahli luxusnejší vzhľad.

Ďalšou možnosťou pre pracovné dosky sú syntetické materiály, napríklad dosky z umelého kameňa Corian alebo Formica. Tieto materiály sa ľahko čistia, sú mimoriadne odolné a dodávajú sa v rôznych farbách, vďaka ktorým získate skutočne jedinečný vzhľad kuchyne.

Vymeňte svietidlá

Kuchyne sa používajú nielen na konzumáciu jedál a nápojov, ale aj na ich prípravu a prijímanie hostí. Ak chcete svoju kuchyňu zmodernizovať, môžete do nej pridať nové svietidlá, ktoré zvýraznia jednotlivé zóny a dodajú miestnosti potrebnú dávku príjemnej atmosféry.

Môžete vymeniť stropné svietidlá alebo nainštalovať nové závesné svietidlá. Ak sa rozhodnete pre stropné svietidlá, môžete si vybrať rôzne žiarovky, ktoré dodajú kuchyni osobitný charakter. Žiarivky sú skvelé na čítanie, ale neposkytujú veľa tepla ani útulnú atmosféru. Žiarovky naopak zabezpečia teplú žiaru, ktorá je ideálna na zábavu a pohostenie vašich priateľov.

Závesné svietidlá sú skvelou voľbou pre akýkoľvek typ kuchyne - poskytujú dostatok svetla, ale zároveň sa dajú ľahko spustiť a zdvihnúť, ak potrebujete zmeniť ich výšku. Ak máte špičkovú, luxusne vyzerajúcu kuchyňu, možno budete chcieť zvážiť aj pridanie honosného lustra nad stôl či kuchynský ostrovček, ktorý je stredobodom miestnosti.