Našli ste úžasný pozemok, ale bez pripojenia na kanalizačný systém?

V prípade, že chcete domov, ktorý bude presne podľa vašich predstáv, mali by ste si postaviť dom. S tým bude zrejme každý súhlasiť. Všetko si navrhnete podľa seba a vo finále tak budete mať bývanie „na mieru“.

shutterstock_191222

Jednoduché riešenie v podobe žumpy

Avšak aj pri stavbe domu treba robiť kompromisy. Pre väčšinu ľudí to budú hlavne kompromisy z dôsledku obmedzeného rozpočtu, ale to nie je jediný prípad. Niekedy sa stane aj to, že váš vysnívaný pozemok je v lokalite, v ktorej nie je pripojenie na kanalizačný systém.

Absencia kanalizácie však nie je neprekonateľný problém. Dokonca je riešenie celkom jednoduché. Stačí si zaobstarať žumpu, napríklad z ponuky predajcu kvalitných žúmp zo Žiliny. Ako si však takú žumpu vybrať? Tak presne na to vám odpovieme, resp. poskytneme niekoľko cenných rád.

Čo je pri výbere žumpy dôležité?

V prvom rade je potrebné vybrať si materiál žumpy. Rovno vám prezradíme, že najpredávanejšie a veľmi dobre osvedčené sú žumpy z vystuženého betónu a s aplikovanou penetráciou. Vždy je však dobré, či už kupujete žumpy zo spomínanej Žiliny, alebo pozeráte ponuku betónových žúmp v Nitre (prípadne kdekoľvek inde), overiť si, či predajca k nim ponúka certifikáciu nepriepustnosti.

Veľmi dôležitý je objem žumpy. Ak by ste totižto pre potreby svojej domácnosti vybrali malú žumpu, museli by ste príliš často riešiť jej vývoz. A to by vo veľkej miere znižovalo komfort vášho bývania. Pre bežné domácnosti sú vhodné žumpy s objemom 10 – 12 m3.

Keďže žumpa nie je nijak zložitá vec, materiál a veľkosť sú v podstate jedinými hlavnými parametrami, ktoré vás pri výbere musia bezpodmienečne zaujímať. Samozrejme, môžete si doobjednať rôzne „nadštandardné“ príslušenstvo ako napríklad liatinový poklop, prejazdovú dosku, ktorá zvládne vyššie zaťaženie, či merač hladiny kvapaliny.

Zdroj obrázka: Autor: DifferR / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.